Transportatori ilegali români și moldoveni amendați în Italia cu peste 15 000 de euro

Polițiștii Departamentului de Siguranță Rutieră, ai Comandamentului Teritorial I – Centro, Crocetta – și ai Departamentului de Poliție Comercială din Torino, au sancționat sâmbătă, 27 februarie, în conformitate cu articolele 28 și 29 din Decretul legislativ n. 114/98, trei cetățeni români care desfășurau vânzarea ilegală de produse alimentare într-o zonă publică. Un șofer a fost amendat întrucât vehiculul destinat transportului de persoane a fost utilizat pentru transportul de mărfuri, iar un șofer de camion pentru lipsa expunerii fișelor de înregistrare ale tahografului.

Conform publicației Torino Oggi, marfa, compusă din mai multe pungi de linte, semințe de floarea soarelui, pâine prăjită, cutii cu dulciuri pentru copii, pungi cu morcovi, unt de arahide, suc de mere, suc de roșii și sticle cu băutură tip aperitiv, au fost confiscate și transportate la Depozitul Municipal din Strada Druento, în așteptarea autorizației de distrugere de către autoritatea competentă. Pentru cei trei cetățeni români, amenda aplicată a fost de 5.164 euro fiecare, pentru un total de 15.492 euro.

Marfa confiscată de polițiștii italieni. Foto: Torino Oggi

În același timp, au fost verificate trei autocare (două cu numere românești și unul cu numere moldovenești) și trei camioane, respectiv cu numere bulgărești, românești și italiene. Și în aceste cazuri, agenții de poliție italieni au constatat nereguli în ce privește transportul persoanelor, cu metode diferite de cele indicate în autorizații. Un șofer a fost amendat întrucât vehiculul destinat transportului de persoane a fost utilizat pentru transportul de mărfuri, iar un șofer de camion pentru lipsa expunerii fișelor de înregistrare ale tahografului, în temeiul art. 19, L. 727/78. Ambii au fost amendați cu un total de aproape 3 000 de euro.

Vehiculul de transport persoane a fost supus detenției administrative pentru perioada de suspendare a certificatului de înmatriculare și șoferul acestuia, un cetățean moldovean, a fost sancționat pentru că nu avea permisul de conducere la el.