Transportau 4 sicrie cu români decedați în Italia, dar au mințit la frontieră că vin din Slovenia

Doi angajați ai unei firme de pompe funebre au dus în țară din Italia patru persoane decedate, iar la vama Cenad le-au declarat polițiștilor de la frontieră că se întorceau din Slovenia. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare au deschis o anchetă, angajații firmei de pompe funebre sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de fals în declarații, scrie Libertatea.

Totul s-a petrecut în dimineața zilei de 12 martie, dar abia astăzi autoritățile au făcut public cazul

Procurorii din Sânnicolau Mare au menționat că cei doi angajați ai firmei de pompe funebre s-au prezentat în dimineața zilei de 12 martie, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, cu mașina în care transportau patru persoane decedate și le-au spus polițiștilor de frontieră că vin din Slovenia. Agenții au descoperit însă că aceștia se întorceau de fapt din Italia.

„S-a reţinut că la data de 12.03.2020, în jurul orei 09.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, pe sensul de intrare în România, s-au prezentat două persoane în a căror maşină de pompe funebre se aflau patru persoane decedate. Cei doi reprezentanţi ai firmei de pompe funebre au declarat că se întorc din Slovenia dar din verificările efectuate s-a constatat că transportul venea din Italia”, au transmis procurorii din Sânnicolau Mare.