A tras masca jos pentru a putea fuma în afara barului. Barmaniță din Italia amendată cu 400 de euro

O barmaniță din orașul italian Pavia s-a ales cu o amendă de 400 de euro după ce a fost surprinsă de polițiști că nu purta masca de protecție în mod corect în timp ce se afla în afara barului unde lucrează. Femeia ieșise, însă, la o pauză de țigară, motiv pentru care a tras masca sub bărbie pentru a putea fuma.

Întâmplarea este relatată de ziarul La Repubblica potrivit căruia totul s-a întâmplat în jurul orei 22:30 din seara zilei de vineri, 9 octombrie 2020, la barul numit „L’ombra de vin” situat în piazza della Vittoria din Pavia.

„La acea oră barul este aproape gol, de obicei se umple din nou în jurul orei 23:30. Singurii clienți prezenți în acel moment se aflau așezați la mese pe terasă”, a explicat pentru sursa citată proprietara localului, Samanta. „Eu purtam masca, iar Ilenia (numele barmaniței care a fost amendată – n.r.) era la mai bine de un metru distanță de mine și a tras masca în jos pentru că avea țigara aprinsă în mână. Cum ar fi putut fuma altcumva?”, a mai adăugat Samanta.

Samanta și Ilenia cu amenda primită. Foto: repubblica.it

În acel moment a sosit o patrulă de la Poliția Locală, iar agenții nu au stat prea mult pe gânduri și i-au aplicat barmaniței o amendă de 400 de euro pentru că „nu folosea masca în mod corect într-o zonă în care circulau multe persoane”, așa cum scrie pe procesul verbal. Proprietara barului anunță, însă, că va contesta amenda și va plăti un avocat din banii ei pentru a rezolva această problemă în tribunal.

„Nu vom plăti cei 400 de euro și îmi voi asuma eu răspunderea costurilor legale, fiindcă nu vreau să cadă pe angajata mea, care printre altele este mereu foarte precisă și atentă la reguli. Lucrăm în piața principală din Pavia și e normal să circule multe persoane, dar nu era nicio adunare de oameni. Ilenia nu-și scoate masca nici când merge la baie, nici la două noaptea, după închidere, când se ocupă de curățenia localului”, a mai spus Samanta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ultimele două zile, clienții barului au devenit tot mai solidari cu barmanița și s-au oferit să facă o colectă pentru a ajuta-o pe Ilenia să plătească amenda. Samanta, însă, a apelat deja la serviciile unui avocat și vrea să rezolve problema în tribunal.