Trei badante din Italia, acuzate că l-au înșelat pe bătrân și i-au luat averea. Declarate nevinovate de judecător

Trei badante din Italia, acuzate de înșelăciune în dauna bătrânului asistat, au fost achitate de judecător.

Într-o decizie recentă, judecătorul Alessandro Gusmitta a achitat trei femei, badante ale unui fost inginer în vârstă, de acuzațiile de manipulare a acestuia în vederea obținerii unor beneficii financiare.

Deși procuratura a cerut o pedeapsă de doi ani și două luni și o amendă pentru cele trei inculpate, judecătorul a decis că acuzațiile sunt nefondate și le-a declarat nevinovate.

Susanna Peccolo, în vârstă de 60 de ani din Limena, regiunea Veneto, Vittoria Barbugian, 79 ani, și Stefania Monica Pelizza, 56 ani, ambele din Maserà, au fost puse sub acuzare după ce s-a descoperit că inginerul Aldo Arcangioli, care a decedat la vârsta de 99 de ani, a semnat în decursul a șase ani mai multe cecuri, în valoare totală de 1 milion de euro și a donat bijuterii și bani numerar badantelor sale.

Procurorii susțineau că femeile ar fi profitat de starea de vulnerabilitate a bătrânului și l-ar fi manipulat, iar această perspectivă a fost susținută și de avocata părții civile, Laura Trevisan.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totuși, avocații celor trei îngrijitoare au avut o opinie diferită, subliniind că inginerul părea lucid până în ultimele zile ale vieții sale.

Investigația a fost inițiată de procurorul Sergio Dini, după ce o plângere a fost depusă de iubita unui nepot al inginerului, care a ridicat semne de întrebare privind comportamentul celor trei femei. Se pare că această femeie avea o relație de prietenie cu inginerul, dar a fost treptat îndepărtată de acesta până când a fost complet izolată.

În ce le privește pe cele trei badante care au avut grijă de inginerul Aldo Arcangioli în ultimii ani ai vieții sale, s-a constatat că la data de 1 octombrie 2014 bătrânul a semnat un cec în valoare de 10.000 de euro, în favoarea lui Egidio Mastella, soțul îngrijitoarei Vittoria Barbugian.

Numeroase cecuri au fost scrise ulterior, cu sume variind de la 700 de euro la 130.000 de euro. Se estimează că Vittoria Barbugian a primit donații în valoare de 526.950 euro, în timp ce Monica Pelizza a primit 476.740 euro, ambele fiind, de asemenea, beneficiare ale unor cadouri precum bijuterii și blănuri.

Îngrijitoarea Susanna Peccolo a beneficiat, de asemenea, de donații semnificative și a fost numită moștenitoarea averii lui Arcangioli în două testamente diferite. Ea a fost, de asemenea, desemnată să gestioneze bunurile inginerului.

Pe parcursul investigației, autoritățile au efectuat percheziții la domiciliile suspectelor și au analizat documentele testamentare, recurgând la expertiza grafologică.

Anchetatorii au reușit să reconstituie situația, consemnând că inginerul Arcangioli suferea de depresie în ultimii ani ai vieții, dar era perfect conștient de deciziile sale.