Trei bebeluși români vor fi operați de inimă în Italia. Copiii sunt în stare critică

Trei bebeluşi români cu afecţiuni cardiace au fost transportaţi luni, 26 octombrie, cu avionul de la București la Milano, pentru a fi operaţi pe cord. Copiii, cu vârste între 13 zile şi 6 luni, sunt în stare critică și ei au fost însoțiți de medicul Cătălin Cârstoveanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Spitalului Marie Curie, scrie News.ro.

Trei bebeluşi români cu afecţiuni cardiace au fost transportaţi luni, 26 octombrie, cu avionul de la București la Milano, pentru a fi operaţi pe cord. Foto: News.ro

Zborul a fost organizat de Asociaţia Blondie

„Este cel de-al douăzecilea zbor realizat de asociaţie în acest an. Cu cele 20 de zboruri, în 2020 au fost transportaţi 28 de copii şi trei adulţi din şi spre Italia, Germania, Elveţia, Austria, Franţa şi Spania. Toţi cei trei copii duşi azi la Milano sunt în stare critică, intubaţi şi ventilaţi mecanic şi nu ar fi putut fi transportaţi altfel.

Copiii sunt însoţiţi de trei medici, între care dr. Cătălin Cârstoveanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Spitalului Marie Curie.

La întoarcere va fi adus în ţară un alt bebeluş, în vârstă de o lună şi jumătate, care a fost deja operat la Milano, el fiind dus acolo tot de asociaţie, cu avionul, în urmă cu o lună”, a anunțat asociaţia într-un comunicat conform sursei citate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În acest an, 30 de nou-născuţi aflaţi pe lista de aşteptare a secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Spitalului Marie Curie din București au murit.

Trei bebeluşi români cu afecţiuni cardiace au fost transportaţi luni, 26 octombrie, cu avionul de la București la Milano, pentru a fi operaţi pe cord. Foto: News.ro

Sute de copii care se nasc anual cu probleme grave la inimă mor pentru că nu are cine să-i ajute în România

În România, sunt mai puţin de 30 de cardiologi pediatri şi doar doi chirurgi care pot opera inimile copiilor, în condiţiile în care anual aproape 1000 de bebeluși au nevoie de ajutor ca să supravieţuiască.

Între timp, contractul cu un centru de chirurgie pediatrică din Milano, unde cei mici sunt trimiși de ani de zile pentru a fi salvați, a fost prelungit.