O femeie română împreună cu cei doi copii ai săi în hotelul Rigopiano lovit de avalanșă în urma cutremurelor din Italia

Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora trei cetățeni români, un adult și doi minori, s-ar afla în hotelul care a fost lovit de avalanșă în localitatea Farindola, din regiunea italiană Abruzzo, a informat joi Ministerul Afacerilor Externe (MAE), citează AGERPRES.

“În urma avalanșei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, declanşată de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora, la momentul actual, trei cetățeni români (un adult și doi minori) s-ar afla în incinta unităţii de cazare. 

Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgență autoritățile locale, în vederea obținerii de detalii suplimentare. Precizăm că operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, fiind îngreunate de condițiile meteorologice severe și de daunele produse de avalanșă asupra clădirii”, a precizat MAE.

Printre persoanele dispărute s-ar afla și o femeie de cetățenie română și cei doi copii ai săi. Soțul femeii, cetățean italian, a povestit pentru presa din Peninsulă că a părăsit hotelul cu puțin timp înainte de avalanșă, însă soția sa și copiii lor au rămas în camera de hotel.

Adriana, era infirmieră la casa de cură De Cesaris a Spoltore din Pescara, afirmă cotidianul italian Corriere della Sera.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Soțul său, Giampiero Parete, povestește: „Pe soția mea o durea rău capul, avea nevoie de medicamente, care se aflau în mașină. Am ieșit din hotel ca să i le aduc, așa m-am salvat, Dar am pierdut totul. Acolo, dedesubt, se află soția mea și cei doi copii ai noștri, Ludovica de 6 ani și Gianfilippo de 8 ani.”

Hotelul a fost îngropat în zăpadă, iar o porțiune a acestuia a fost distrusă. Echipele de salvare încă îi caută pe cei dați dispăruți.

“Sunt numeroși morți”, a declarat Antonio Crocetta, șeful unei echipe de salvare care a intervenit în noaptea de miercuri spre joi, citat de presa italiană. Conform unor surse, în hotel se aflau aproximativ 30 de persoane, turiști și angajați ai hotelului.

În momentul de față, din acel hotel, nimeni nu mai răspunde la apelurile salvamontiștilor și al pompierilor. „Strigăm cu voce tare dar nu ne răspunde nimeni!”

Rigopiano Hotel, se află în apropierea vârfului Gran Sasso, din regiunea Abruzzo, în centrul Italiei.

Vă reamintim că, dacă vă aflați în zonele afectate de cutremur și aveți nevoie de asistență, puteți contacta PROTECȚIA CIVILĂ DIN ITALIA (PROTEZIONE CIVILE) la numărul special 800 840 840 sau numerele de Urgență ale Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche) și al Ambasadei României la Roma +39 345 1473935 (Lazio, Umbria, Abruzzo).

Acestea sunt imaginile din interiorul hotelului Rigopiano filmate de echipa de salvare.