Trei copii români și mama lor au murit în Italia, în urma unui incendiu izbucnit în locuința lor

O tragedie fără margini a zguduit comunitatea de la periferia orașului Bologna, unde o femeie de 32 de ani, de naționalitate română, și cei trei copii ai săi, și-au pierdut viața în urma unui incendiu devastator.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, 15 martie 2024, în apartamentul familiei de români situat la etajul patru al unei clădiri din via Bertocchi.

Primele informații indică faptul că incendiul a izbucnit în timpul nopții, forțele de intervenție fiind alertate și deplasându-se de urgență la fața locului.

Incendiul, care a fost descoperit de pompieri în jurul orei unu noaptea, pare să fi fost declanșat de o sobă electrică din dormitor, generând o cantitate masivă de fum. Deși flăcările nu au fost extinse, fumul dens este cel care a dus la tragicul deznodământ.

Eforturile echipelor de salvare s-au încheiat în jurul orei cinci dimineața, dar, din păcate, viețile celor patru persoane nu au putut fi salvate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei trei minori – doi gemeni în vârstă de circa doi ani și surioara lor de șase ani – au fost găsiți fără viață în apartament, în timp ce mama lor, care se numea Ștefania Alexandra Nistor, a murit în drum spre spitalul Maggiore.

Tatăl copiilor a sosit la locul tragediei îmbrăcat în haine de muncă, profund afectat în urma pierderii suferite.

Apartamentul a fost sigilat de autorități pentru investigații suplimentare, anchetatorii încercând să stabilească cu exactitate cauzele care au dus la declanșarea focului.

Forțele de ordine, inclusiv poliția și specialiștii criminaliști, au fost prezente pentru a sprijini operațiunile de intervenție și pentru a efectua cercetări.

Comunitatea din zona afectată este în stare de șoc, mulți vecini exprimându-și tristețea și incredulitatea în fața acestei pierderi imense.

„O tragedie,” a spus unul dintre locatari, evidențiind starea de consternare care a cuprins întreaga zonă în urma evenimentului nefericit.

O altă vecină, care locuiește la primul etaj și cunoștea victimele, privind de pe balcon cu ochii în lacrimi, a declarat pentru jurnaliștii italieni: „Nu pot să cred, Ștefania era o persoană minunată, mereu veselă și disponibilă. Chiar ieri am schimbat câteva vorbe pentru că trebuia să umfle roțile bicicletei. Eram atașată de acei copii, le promisesem că le voi cumpăra ouă de Paște.”