Trei motociclete furate din Italia au fost găsite de polițiștii români ascunse într-un microbuz

Polițiștii de frontieră de pe raza județului Suceava au descoperit marți, 9 noiembrie, ascunse într-un microbuz, trei motociclete, în valoare de peste 50.000 de euro (250.000), declarate ca fiind furate din Italia.

Agenții Poliției de Frontieră Siret, în colaborare cu polițiștii de frontieră din cadrul STPF Suceava au identificat într-o parcare de pe raza localității Siret, un microbuz marca Volkswagen Crafter, înmatriculat în Ucraina, iar în interiorul acestuia au fost descoperite trei motociclete, două marca BMW și una marca KTM, care figurează în bazele de date ca fiind furate din Italia.

Cele două motociclete marca BMW erau demontate, iar cea de-a treia, marca KTM, a fost descoperită ascunsă într-un spațiu special amenajat, valoare totală a acestora fiind de aproximativ 250.000 lei.

Totodată, în interiorul microbuzului, au mai fost descoperite o cutie de transmisie și un motor de la un autoturism Mercedes, ambele în valoare de 55.000 lei, care figurează, de asemenea, furate din Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe timpul cercetărilor, s-a mai constatat ca documentele microbuzului sunt furate din Lituania. Drept urmare, microbuzul împreună cu motocicletele si componentele auto descoperite au fost transportate și indisponibilizate la sediul instituției până la finalul anchetei.

În acest caz, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire față de doi bărbați, unul cu dublă cetățenie româno-ucraineană în vârstă de 59 de ani și un cetățean ucrainean, de 35 de ani.