Trei muncitori morți în Italia și alte trei persoane rănite după ce o macara s-a prăbușit în mijlocul străzii

O macara de pe un șantier de construcții situat pe via Genova din orașul italian Torino, regiunea Piemonte, s-a prăbușit în dimineața zilei de sâmbătă, 18 decembrie 2021, și a provocat decesul a trei persoane.

Imagine de la locul tragediei. Foto: Mihai Bursuc

Din primele informații reiese că victimele erau muncitori care lucrau pe șantierul respectiv. Doi dintre ei au murit la fața locului în timp ce al treilea, în vârstă de numai 20 de ani, a fost transportat în stare critică la spitalul CTO din Torino, murind la scurt timp după aceea.

Pompierii au extras persoanele decedate de sub macaraua prăbușită. Foto: Mihai Bursuc

Un alt muncitor, dar și doi pietoni, au fost răniți de asemenea și au fost transportați la spital, dar nu sunt în pericol de moarte, relatează sursele locale.

„Ajunși la fața locului, am constatat prăbușirea structurală a unei macarale (…) se pare că la bază stă o cedare structurală. „Pare” pentru că sunt în curs verificări tehnice din partea Poliției Judiciare în urma cărora vom afla dinamica accidentului”, a declarat comandantul pompierilor din Torino, Carrolo Agatino.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Macaraua s-a prăbușit peste trei dintre muncitorii care lucrau pe șantier. Foto: Mihai Bursuc

„Din nefericire, paramedicii au constatat moartea a trei persoane, un al patrulea muncitor rănit și transportat la spital cu cod galben de urgență, și alți doi pietoni care au fost afectați. Se aflau în trecere și au fost afectați de această prăbușire structurală a macaralei”, a mai declarat Agatino.

@rotalianul