Trei pasageri s-au trezit fără loc într-un avion Wizz Air. Unul dintre ei a refuzat să coboare

Un incident a avut loc în seara de joi, 27 iulie, pe Aeroportul Sandefjord-Torp din Oslo, Norvegia, fiind implicată o aeronavă a companiei Wizz Air, conform informațiilor furnizate de publicația Simple Flying.

Totul s-a întâmplat la bordul unui avion cu destinația București, aeronava fiind supusă unui fenomen de „overbooking” (numărul de pasageri care au cumpărat bilete a fost mai mare decât numărul de locuri disponibile în avion). Acest fapt a generat un conflict de proporții.

Situația a devenit neplăcută atunci când s-a constatat că zborul era supraîncărcat, declanșând haos printre pasageri. Zborul Wizz Air W4 3216, operat de Wizz Air, era programat să decoleze spre Aeroportul Internațional Henri Coandă București (OTP) la ora 20:55 în seara de joi.

Practica „overbooking-ului” nu este una străină companiilor aeriene, fiind folosită pe premisa că nu toți pasagerii cu rezervare vor ajunge la bord, lucru care permite ca zborul să funcționeze aproape la capacitate maximă. Din păcate, în acest caz, trei pasageri au descoperit că nu mai au locuri disponibile în avion.

Doi dintre pasagerii afectați de situație au acceptat faptul și au ales să debarce, primind promisiunea că li se va asigura cazare și un zbor ulterior, după două zile. Însă, un cetățean român în vârstă de 60 de ani a refuzat în mod explicit să renunțe la locul său, insistând să călătorească în România cu biletul pe care îl avea confirmat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alți pasageri s-au oferit voluntari pentru a debarca, dar numai în schimbul unei compensații adecvate. Cu toate acestea, compania aerienă a rămas inflexibilă și a refuzat rambursări suplimentare.

Contextul tensionat a escaladat pe măsură ce pasagerii români au început să protesteze împotriva poziției ferme a echipajului de bord.

În final, forțele de ordine au fost solicitate pentru a gestiona situația cu pasagerul revoltat, acesta fiind scos cu forța din avion. Modul în care a reușit să ajungă totuși în România a rămas neelucidat.

Programat inițial să decoleze la ora 20:55, zborul a plecat abia la 00:33, cu o întârziere de trei ore.

Aeronava și-a continuat drumul spre România, aterizând în final la București Otopeni la ora 03:54. Din fericire, întârzierea survenită în Norvegia nu a afectat în mod negativ zborurile ulterioare.

Următoarea cursă a Wizz Air, zborul W4 3013, cu destinația Edinburgh (EDI), Scoția, a plecat cu o întârziere de doar 12 minute.

Distribuie acest articol