Trei români au înșelat un preot din Italia cu 100.000 de euro. S-au plâns de sărăcie și de condițiile grele de viață

Un preot italian în vârstă de 86 de ani din Spiazzi, provincia Verona, a fost înșelat de trei români cu aproximativ 100.000 de euro. Cei trei români s-au plâns de condițiile grele de viață în care erau nevoiți să-și ducă zilele și au profitat de generozitatea preotului respectiv. Banii proveneau din buzunarul propriu, dar și din conturile parohiei, relatează Verona Oggi.

Judecătorul de instrucție de la Tribunalului Verona a trimis în judecată trei cetățeni de origine română, în vârstă de 26, 30 și 35 de ani, sub acuzația de înșelăciune și tentativă de înșelăciune.

Potrivit rechizitoriului, românii ar fi profitat de bunătatea unui preot din Spiazzi și l-ar fi mințit în repetate rânduri, obținând de la el suma totală de 100.000 de euro.

Primele întâlniri aveau să dateze din vara lui 2018, când tânărul de 30 de ani s-a prezentat de mai multe în fața preotului spunându-i mereu că are probleme economice, că nu poate plăti chiria, că trebuie să suporte cheltuielile pentru înmormântarea tatălui său și alte fapte care de fapt nu erau reale.

Acesta ar fi reușit să-l păcălească pe preotul italian de 60.000 de euro în numerar și transferuri bancare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceeași tehnică a fost folosită ulterior de ceilalți doi acuzați. Până la urmă, din buzunarele preotului, dar și din conturile parohiei, ar fi dispărut aproximativ 100.000 de euro.

Până când cineva din Dioceza de Verona și-a dat seama că ceva nu era în regulă și a alertat poliția. Forțele de ordine au reușit să blocheze la timp ultimele transferuri bancare care urmau să ajungă la cetățenii români, dar mare parte din bani nu au mai fost recuperați.

Cei trei au fost apoi acuzați pentru înșelăciune și tentativă de înșelăciune. Procesul va începe la mijlocul lunii martie.