Trei români, declarați oficial cetățeni model de către o primărie a unei localități italiene

Primăria din localitatea Pietrasanta, Italia, a atribuit astăzi, 8 septembrie, orele 9.00 în cadrul ședinței Consiliului municipal, recunoașterea de cetățeni model cu merite în comunitatea din care fac parte a unui număr de unsprezece cetățeni străini, rezidenți pe teritoriul localității de cel puțin 5 ani, precizează cotidianul luccaindiretta.it.

Dintre cei unsprezece merituoși, trei sunt de naționalitate română:

 1. Ioana Maria Frățean (România);
 2. Neboisa Andrei (România);
 3. Ilie Cojocariu (România);
 4. Gordon Flores Alejandro (Cile);
 5. Moseichuck Chinelato Sidney Max (Brazilia);
 6. Ana Gore (Republica Moldova);
 7. Plesca Doina (Republica Moldova);
 8. Aramram Zahra (Maroc);
 9. Ajdid Kaountar (Maroc);
 10. Marcu Flora (Albania);
 11. Flora Nili (Albania).

Toți cei unsprezece au o trăsătură în comun: cu muncă, seriozitate și responsabilitate au favorizat integrarea lor și a conaționalilor în comunitatea din care fac parte și au abordat culturi adesea îndepărtate și diferite între ele.

Premiile au fost acordate de primarul Massimo Mallegni și de președintele Consiliului, Francesca Bresciani, împreună cu liderii Rossano Forassiepi, Pietro Lazzerini, Michele Lari și Alberto Giovannetti la deschiderea adunării municipale.

Pietrasanta este o comună în provincia Lucca, regiunea Toscana din centrul Italiei cu o populație de 24.298 de locuitori.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Românii din provincia Lucca în anul 2016 erau în număr de 8.632 din totalul de 29.911 cetățeni străini rezidenți pe teritoriul provinciei, ceea ce înseamnă un procent de 28,9%.