Trei români din Italia au părăsit izolarea la domiciliu și au ieșit la furat, profitând de străzile pustii ale orașului

Trei tineri români au fost arestați la Ispica, în Sicilia, cu acuzația de furt agravat și tentativă de furt. Cei trei, după ce au părăsit domiciliul fără a avea un motiv de strictă necesitate așa cum este prevăzut de decretul emis de guvernul italian, au jefuit o vilă de vacanță de unde au furat obiecte în valoare de mii de euro, relatează Il Giornale.

Au ajuns în cătușe Laurentin Ionel Lupu în vârstă de 21 de ani, Tarzan Lupu de 35 de ani și Marian Alexandru Mantu de 19 ani.

Conform primelor reconstituiri, profitând de străzile pustii ale localității turistice italiene, cei trei au încercat mai întâi să intre într-o casă situată în cartierul Timponelli. După mai multe încercări de a intra în interiorul casei și după ce au forțat inutil ușile și ferestrele, au abandonat această tentativă și s-au îndreptat spre cartierul Margio. Acolo au reușit să intre într-o casă folosită de proprietari ca reședință de vară și au furat obiecte în valoare de mii de euro.

Cu mașina plină de aparate electrocasnice și obiecte pentru grădinărit furate din vila respectivă, infractorii s-au întâlnit în drumul lor cu un echipaj de carabinieri care le-a făcut semn să oprească pentru un control. În loc să oprească autoturismul, șoferul a apăsat și mai tare pedala de accelerație. După o cursă ca în filme, în care carabinierii i-au urmărit pe străzile orașului, mașina în care se aflau cei trei români a fost blocată. La bordul autoturismului s-au găsit mărfurile furate, iar pasagerii au fost arestați.

Pe lângă acuzațiile de furt agravat și tentativă de furt, cei trei au fost denunțați și pentru încălcarea dispozițiilor din decretul președintelui Consiliului de Miniștri care interzice circulația persoanelor în afara motivelor de muncă, sănătate sau pentru necesități extreme.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI