Trei români nevinovați au murit în timp ce se întorceau din străinătate la familiile lor

Doi cetățeni români, pasageri ai unei furgonete cu numere de înmatriculare românești, au decedat pe loc în după-amiaza zilei de luni, 6 iunie, într-un accident rutier produs între furgoneta respectivă și un autoturism pe autostrada cehă D1, în apropierea orașului Zdar Nad Sazavou (regiunea Vysočina), iar un al treilea român a murit ziua următoare la spital, în urma rănilor grave suferite. Potrivit salvatorilor, alte două persoane au fost rănite ușor în tragicul accident.

Românii erau originari din localitatea Comăneşti, Bacău şi se întorceau acasă, la copii, după ce munciseră ceva vreme în Marea Britanie, conform Observator News. Rudele victimelor au plecat în Cehia.

Accidentul a avut loc după ora 14:00, la kilometrul 128 din Zdarsko. Se pare că autoturismul venea cu viteză din spate și a încercat să depășească furgoneta, dar a acroșat remorca tractată de furgonetă. În urma impactului, remorca a fost deviată brusc și inerția acesteia a făcut ca șoferul furgonetei să piardă controlul volanului.

Atât furgoneta, cât și remorca au deraiat și s-au răsturnat, după ce au spulberat parapeții de pe marginea autostrăzii. Potrivit presei din Cehia, pasagerii români care stăteau pe bancheta din spate nu au supraviețuit accidentului și au fost găsiți morți de către echipele medicale sosite la locul accidentului. Un al treilea pasager român a murit marți la spital, a doua zi după accident.

Din cele cinci persoane care se aflau în furgonetă, doar șoferul a scăpat nevătămat. Acestuia i s-a făcut un etilotest care a ieșit negativ. Accidentul este investigat încă de anchetatorii cehi, existând suspiciunea că s-ar fi produs ca urmare a neglijenței în conducere a șoferului autoturismului care a acroșat furgoneta. VIDEO aici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Traficul pe direcția orașului Brno (Moravia de Sud) a fost oprit timp de aproximativ șase ore. Carosabilul a fost restaurat complet cu puțin înainte de ora 20:00. Între timp, poliția a deviat traficul către kilometrul 119. Astfel, mașinile au fost nevoite să meargă înapoi, până la kilometrul 134, lângă Merin, conform purtătorului de cuvânt al poliției, Dana Cirtkova.

În accident au intervenit și elicopterele de salvare din Jihlava și Brno, potrivit purtătorului de cuvânt al serviciului de salvare medicală Vysocina. „Rezultatul accidentului este tragic, două persoane nu au mai putut fi salvate și au cedat în urma rănilor grave.

„Doi participanți la accidentul de circulație au suferit răni moderate și grave și au fost transportați cu elicopterul la un spital din Brno. Am transportat cu ambulanța o persoană cu răni ușoare la spitalul din Jihlava”, a declarat Janacek în seara zilei în care a avut loc accidentul.

„Am inițiat acțiune în justiție sub suspiciunea săvârșirii a două infracțiuni, și anume omucidere din neglijență și vătămare corporală gravă din cauza neglijenței”, a declarat marți, 7 iunie, purtătorul de cuvânt a poliției din Vysocina, Jana Kroutilova. Șoferul vinovat riscă până la opt ani de închisoare.

Distribuie acest articol