Trei români și doi moldoveni acuzați de proxenetism în Italia. Numele și prenumele inculpaților

Trei cetățeni români, doi cetățeni din Republica Moldova și un italian au fost trimiși recent în judecată pentru proxenetism, aceștia fiind acuzați de favorizarea prostituției și imigrației clandestine pe teritoriul Italiei, mai exact, în provincia Frosinone și alte provincii din Lazio. Cei care conduceau organizația criminală erau cei doi moldoveni.

Potrivit publicației locale Cicioria Oggi, inculpații sunt:

  • Grigorii Spînu, cetățean moldovean în vârstă de 31 de ani și rezident în Frosinone;
  • Nicolai Ababii, cetățean moldovean în vârstă de 30 de ani și rezident în Frosinone;
  • Alina Lenuța Bosca, 32 de ani, de cetățenie română și rezidentă, de asemenea, în Frosinone;
  • Celini Iulian Ciobanu, 30 de ani, român și el și rezident la Rieti;
  • Ion Sandu, 48 de ani, cetățean român rezident în localitatea Patrica;
  • Alessio Pettica, 35 de ani, din localitatea italiană Sora.

Cele șase persoane trimise în judecată sunt apărați în tribunal de avocații Giampiero Vellucci, Daniele Mieli, Roberto Capobianco și Christian Alviani.

Conform acuzațiilor formulate de procuratura din Frosinone, Spînu, Ababii, Bosca, Sandu și Ciobanu vor fi judecați pentru crearea unei organizații criminale „pentru că s-au asociat pentru a comite mai multe infracțiuni legate de favorizarea imigrației clandestine și exploatarea femeilor”, acestea fiind recrutate în Moldova și aduse apoi în Italia. Potrivit dovezilor adunate de carabinieri, Spînu și Ababii erau șefii organizației, cei care recrutau femeile din Republica Moldova și „le puneau la dispoziția grupării criminale pentru desăvârșirea prostituției”, fapte care se petreceau „în apartamente, hoteluri și pe străzi”. Unele dintre aceste apartamente au fost descoperite de anchetatori în centrul istoric al orașului Frosinone, fiind vorba de apartamente abandonate pe care proxeneții le-au ocupat pentru desfășurarea activității criminale.

Alina Lenuța Bosca este acuzată că le aștepta pe fete la aeroport și le ducea apoi în niște locuințe din cartierul Giardino și din via Garibaldi din Frosinone. Tot ea era cea care stabilea prețurile pentru clienții care apelau la serviciile fetelor și le furniza acestora haine provocatoare și prezervative. Bosca le conducea apoi pe străzi pe fetele exploatate, unde acestea aveau să-și vândă corpul sub supravegherea ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tinerele femei erau obligate apoi să plătească organizației criminale 30% din banii încasați sau o sumă între 70 și 100 de euro, precum și cheltuielile pentru transportul dintr-o locație în alta, care de obicei era efectuat cu o mașină Renault Scenic „cumpărată cu bani din activitatea criminală”. Fetele trebuiau să plătească, de asemenea, și o taxă de protecție care ajungea în buzunarul lui Ion Sandu, românul al cărui rol era acela de a controla fetele pe stradă și de a le „proteja în orice tip de controversie sau problemă cu alți infractori din zonă care desfășurau aceeași activitate”. Mai exact, fiecare fată îi plătea lui Sandu o taxă de 350 de euro pe lună.

Același rol îl avea și Celini Ion Ciobanu, mai relatează sursa citată, în timp ce bărbatul italian, Alessio Pettica, este acuzat de „favorizarea prostituției” pentru că le conducea pe fete cu mașina proprie spre locurile de pe stradă unde racolau clienți.