VIDEO | Tren deraiat în Italia, mai multe vagoane au sărit de pe șine. Trei persoane au fost rănite

UPDATE: Dacă din primele informații la bordul trenului se aflau conductorul și mecanicul de locomotivă, după cercetările efectuate de Polfer în tren se afla o singură persoană, un pasager în vârstă de 49 de ani. Niciun lucrător de la Trenord Italia nu se afla în tren! Este incredibil, dar pentru aproape 10 kilometri, între gara din Paderno d’Adda și cea din Carnate, convoiul feroviar format din locomotivă și 7 vagoane s-a deplasat singur. Trenul a fost deraiat în mod intenționat, pentru a putea fi oprit.

Ce s-a întâmplat de fapt: mecanicul de locomotivă și conductorul au coborât în gara Paderno pentru a face o pauză, iar trenul s-a pus singur în mișcare, ajutat probabil și de o ușoară pantă a terenului din zona respectivă. Călătorind cu viteză mică, a ajuns la următoarea stație, unde a fost deviat de către tehnicienii RFI, relatează Il Messaggero.

Știrea inițială:

Un tren de călători a deraiat astăzi, 19 august, în jurul orei 12:00, în apropierea gării Carnate Usmate, în provincia Monza e Brianza (Lombardia), din nordul Italiei. Trenul circula pe ruta Lecco – Milano și în urma incidentului au fost rănite trei persoane, un pasager și doi lucrători de la Trenord.

Potrivit informațiilor oferite de Corriere della Sera, patru vagoane au deraiat în apropierea unui schimb de linii. Vagoanele au sărit de pe șine, lovindu-se de un stâlp.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Doar trei persoane se aflau la bordul trenului respectiv: conductorul, mecanicul de locomotivă și un călător. Pasagerul trenului a fost nevoit să spargă un geam pentru a putea ieși din vagonul în care se afla la momentul accidentului.

Cinci ambulanțe, trei autospeciale și două elicoptere s-au prezentat la gara din Carnate. Cei doi lucrători au fost răniți, dar nu sunt în stare gravă, iar pasagerul s-a îndepărtat singur de la locul accidentului, mai scrie sursa citată.

Asupra cazului cercetează Polfer.

- Continuarea după publicitate -

Este al doilea caz din acest an în nordul Italiei. Un tren „Frecciarossa” de înaltă viteză care a plecat în dimineața zilei de 6 februarie 2020, de la Milano și urma să ajungă la Salerno, a deraiat de pe șine, provocând moartea a doi oameni și rănind zeci de persoane.

@rotalianul