Un tren din Italia a „sărit” de pe o linie pe cealaltă. La bord se aflau circa 10 pasageri

Un tren care circula în după-amiaza zilei de duminică, 21 martie 2021, pe ruta Milano-Bergamo, a deraiat de pe șinele pe care circula și a ajuns cu locomotiva și primul vagon pe cealaltă linie, în timp ce restul vagoanelor au rămas pe linia precedentă. Este al doilea accident de acest gen din ultimii 3 ani, scrie ziarul Corriere della Sera, după ce la 25 ianuarie 2018 s-a întâmplat un altul asemănător, la Pioltello, tot în Lombardia, în urma căruia și-au pierdut viața trei femei.

Din fericire, în accidentul de duminică nimeni nu și-a pierdut viața și nu au existat răniți, dar teama că s-ar putea întâmpla o tragedie a fost mare. La bordul trenului cu numărul 2233, care pornise la ora 16:05 de la Milano și urma să treacă prin Treviglio, pentru a ajunge la Bergamo, se aflau circa 10 persoane, mai precizează sursa citată.

La puțin timp după ce trenul a trecut de Cassano d’Adda, pasagerii au simțit o zdruncinătură puternică, apoi au constatat că locomotiva și primul vagon se aflau pe o altă linie, în timp ce restul vagoanelor rămăseseră pe linia pe care trebuia să-și continue drumul de fapt. Nu este clar, însă, ce anume a dus la această deraiere, dar Polfer (poliția feroviară din Italia) a deschis o anchetă pentru a desluși dinamica accidentului.

Cert este că RFI (Rete Ferroviaria Italiana – compania care gestionează o parte din transportul feroviar din Italia) a transmis un comunicat după accident precizând că „ceea ce s-a întâmplat nu poate fi atribuit unei defecțiuni la macaz”. Prin urmare, trenul se pare că a „sărit” pur și simplu de pe o linie pe cealaltă. Din fericire, pe cealaltă linie nu circula la acea oră niciun tren care să se fi ciocnit cu cel deraiat.

„Nu facem comentarii, se fac verificări interne și chiar și din partea poliției feroviare”, au declarat, luni, reprezentanții RFI, când au fost contactați de jurnaliștii italieni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Linia, care este una dintre cele mai circulate din Lombardia, a fost blocată timp de circa 13 ore, până în jurul orei 5:25 de luni dimineață. Pasagerii au fost nevoiți să coboare din tren pe câmp, fiind preluați apoi de un alt mijloc de transport.

Tragicul accident feroviar de la 25 ianuarie 2018.

În cazul tragicului accident din ianuarie 2018, de la Pioltello, în care și-au pierdut viața Ida Maddalena Milanesi, originară din Caravaggio, Pierangela Tadini din Misano și Alessandra Pirri, din Capralba, familiile victimelor, dar și alți pasageri din acel tren, au decis să dea în judecată compania feroviară, procesul fiind în curs de desfășurare încă.

Distribuie acest articol