Tren rămas fără frâne în Italia, mecanicul de locomotivă a sărit din mers

Un incident grav a fost evitat astăzi, 22 noiembrie, pe linia feroviară Sempione, care leagă Italia de Elveția.

În apropiere de orașul Domodossola, mecanicul unui tren de marfă, circulând cu aproximativ 60 km/h, a fost nevoit să se arunce din tren în mers, relatează publicația Today.

Decizia sa a venit după ce a observat aprinderea unei lumini de avertizare pe panoul de control, semnalând posibile defecțiuni la sistemul de frânare. Din fericire, mecanicul a fost transportat la spital și nu a suferit răni grave.

Trenul de marfă, care călătorea de la Briga la Domodossola, în regiunea Piemonte, la granița dintre Italia și Elveția, a continuat să ruleze necontrolat.

După ce a trecut prin mai multe tuneluri, mecanicul a devenit conștient de o anomalie (presupusă a fi la sistemul de frânare) și a ales să se arunce din tren.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Trenul a continuat să se deplaseze până la stația feroviară „Domo2”, unde a fost direcționat către o linie specială și a fost oprit în siguranță de tampoane, anumite dispozitive instalate la capătul liniilor de cale ferată pentru a preveni ca trenurile să treacă dincolo de limita liniei.

Autoritățile locale, inclusiv Poliția feroviară și serviciul Spresal care se ocupă de siguranța la locul de muncă, au demarat o anchetă pentru a determina cauzele exacte ale incidentului, care s-a produs în jurul orei 6:45 dimineața.

Aceste investigații vor clarifica circumstanțele exacte ale evenimentului și vor contribui la prevenirea unor astfel de incidente pe viitor.