Treviso: muncitor român moare asfixiat într-un bazin folosit pentru vin. Daniel lasă în urmă doi copii și o soție îndurerată

O tragedie fără martori, cea care a avut loc în dimineața zilei de ieri, 24 august 2017, în jurul orei 11, în localitatea Mareno di Piave din provincia Treviso, unde un muncitor român a decedat în timp ce curăța un bazin de inox folosit pentru vin.

Daniel Cojocaru, în vârstă de 44 de ani, însurat și cu doi copii, rezident în localitatea San Polo di Piave, din aceeași provincie, era angajat de 20 de ani la societatea Vinicola Cide S.R.L., din Vicolo delle Margherite a localității Mareno di Piave.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit declarațiilor făcute de directorul societății pentru site-ul Rete Veneta, Daniel ar fi murit în timp ce curăța de unul singur un bazin pentru vin, deși operațiunea de curățare a bazinelor nu era prevăzută pentru ieri.

Conaționalul nostru se pare că a murit asfixiat din cauza gazelor de dioxid de carbon acumulate în bazin, Daniel intrând în acel recipient fără a folosi o mască de gaze, cum se procedează de normă în aceste cazuri.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rămâne, totuși, de stabilit din partea anchetatorilor motivul pentru care bărbatul a intrat în bazin pentru a-l curăța fără mască de gaze, când măsurile de siguranță prevăzute de lege interzic asta, și de ce a făcut-o într-o zi în care nu era programată această operațiune, așa cum declară directorul societății.

Câțiva colegi, preocupați de faptul că nu l-au mai văzut pe bărbatul român de ceva timp printre cisternele de la fața locului, au început căutările și l-au găsit pe Daniel lipsit de viață într-un bazin. În scurt timp, un elicopter medical a aterizat la fața locului iar medicii au încercat să-l resusciteze pe bărbatul român dar fără nicio speranță.

Daniel a fost declarat mort de către medici și au fost chemați la fața locului atât carabinierii, cât și inspectorii de la SPISAL (Servizio Prevenzione e Sicurezza negli Ambienti di Lavoro), care vor investiga pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauza decesului conaționalului nostru.

Rude și prieteni de-ai lui Daniel au sosit și ei în grabă la fața locului, îndurerați de pierderea suferită.