A trimis bani din Italia în România cu actul de identitate al mamei decedate de 7 ani. Italian denunțat de Garda Financiară

Un bărbat italian în vârstă de 40 de ani, domiciliat la Imola, în Emilia-Romagna, a trimis în România bani cu actul de identitate al mamei sale, care este însă decedată din anul 2014.

Garda Financiară a descoperit în ultimul an mai multe tranzacții de acest fel, în urma unui control efectuat la un oficiu tip „money transfer”. Suma totală se ridică la 1.500 de euro pe care italianul i-a trimis în țara noastră în curs de un an, cu mai multe tranzacții efectuate.

O reconstituire inițială a arătat că bărbatul, din motive încă de stabilit, avea interdicție să folosească serviciile de trimis bani în străinătate, motiv pentru care a hotărât să folosească documentul mamei sale pentru a transfera banii în România.

Nu a explicat cui i-au fost trimiși banii, iar agenții de la Garda Financiară fac verificări în acest sens, menționează Il Resto del Carlino.

Între timp însă, actul de identitate al femeii decedate în urmă cu 7 ani a fost confiscat, bărbatul a fost denunțat și titularul oficiului „money transfer” sancționat cu o amendă de 20.000 de euro „pentru nerespectarea obligației de identificare a clientului, acceptând efectuarea transferului de bani efectuat în numele terților și pentru că nu a păstrat chitanțele operațiunilor efectuate”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI