Trup mumificat găsit în Italia. Se presupune că ar fi al unei românce despre care nu se mai știa nimic de mai multe luni

Cadavrul unei femei străine, a fost găsit vineri, 19 noiembrie, în apropierea orașului Casarano (provincia Lecce, regiunea Puglia) de către proprietarul terenului pe care fusese abandonat.

Conform primelor declarații ale autorităților, trupul neînsuflețit era mumificat și aparține unei femei de vârstă mijlocie, de naționalitate română. Despre ea nu se mai știa nimic de la începutul verii trecute, când fusese internată la spitalul din Casarano pentru niște investigații cardiologice și neurologice, menționează Lecce Prima.

Cercetările continuă, iar identitatea nu a fost încă pe deplin confirmată.

Sunt multe întrebări după descoperirea cadavrului acestei femei. Aflat într-o stare asemănătoare mumificării, acesta se afla pe un teren rural aflat lângă via Formica, nu departe de zona industrială și de fosta fabrică Filanto. După descoperirea macabră, alarma a fost declanșată de proprietarul terenului respectiv.

În jurul orei 11:00, la fața locului au intervenit carabinierii unității de investigații a comandamentului provincial și colegii lor de la Compagnia di Casarano, împreună cu medicul legist Alberto Tortorella și specialiștii Departamentului de Criminalistică. Ei au început cercetările pentru reconstituirea incidentului, dar mai ales pentru a da un nume acelui corp fără viață.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Așa cum menționam, proprietarul terenului a fost cel care a cerut primul ajutor. Interogat de carabinieri, acesta a spus că nu a mai vizitat terenul respectiv de multă vreme, de câteva luni. După ce a strâns primele informații, procurorul de gardă a fost de acord cu transferul cadavrului, acesta fiind transportat la camera mortuară a Spitalului „Vito Fazzi” din Lecce, în așteptarea autopsiei.

La parchet s-a deschis deja un dosar de cercetare pentru omor din culpă împotriva unei persoane necunoscute. Dar misterul despre moartea sărmanei femei rămâne încă neelucidat. Pe cadavru nu ar exista semne evidente de violență, a declarat medicul legist. Ceea ce ar exclude în acest moment ipoteza unei morți violente.

Prin urmare, se conturează cealaltă ipoteză care se referă la o moarte din cauze naturale. Răspunsurile la numeroasele întrebări care încă se mai pun și-ar putea găsi răspuns după efectuarea autopsiei, care va avea loc săptămâna viitoare.

Ulterior, s-a confirmat faptul că acest cadavru este cel al unei femei de origine străină, posibil româncă, de vârstă mijlocie, a cărei urmă se pierduse încă de la începutul verii trecute. De altfel, ea fusese internată în acea perioadă la spitalul din Casarano pentru niște investigații cardiologice și neurologice.

Din câte se știe, aceste prime elemente de identificare au fost aflate datorită descoperirii, la încheietura mâinii femeii a unei brățări gravate cu un nume care, deși aproape complet șters, a permis polițiștilor și procurorului să recupereze elemente utile de aprofundare a cercetărilor în curs și asupra cărora se păstrează deocamdată confidențialitatea.

La fața locului, lângă cadavru, au fost găsite și hainele ce au fost ulterior recuperate de anchetatori. Însă, aspectul misterios și încă indescifrabil rămâne cel al condițiilor în care a fost găsit cadavrul. Starea acestuia, apropiată de mumificare, este de fapt un proces care poate avea loc numai atunci când cadavrele sunt închise ermetic, în cutii de plumb sau zinc, evitând pătrunderea oxigenului.

Științific explicând, oxigenarea minimă încetinește putrefacția cadavrului. Dar trupul femeii decedate era gol. Dacă ar fi fost expus mai multă vreme (săptămâni sau luni) la razele soarelui, la intemperii și la umiditatea solului, ar fi fost puțin probabil ca trupul să rămână atât de intact, în starea de conservare în care a fost găsit.