Tudor Ursu, student român la Bologna: „Italia mi-a oferit o nouă viață, o casă și o educație dintre cele mai bune”

Tudor Ursu, student român la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Bologna, povestește într-un scurt interviu experiența sa de studii în Italia.

Un video sub tutela Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale din Italia,(Ministero degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale), în care Tudor spune:

„Mă numesc Tudor Ursu, sunt un student de naționalitate română și frecventez cursurile facultății de medicină-chirurgie în limba engleză, la Universitatea din Bologna.

M-a fascinat de la început ideea de a fi student la cea mai veche instituție de învățământ universitar din Occidentul european. Sunt absolut satisfăcut de profesionalismul dascălilor mei, care adoptă în permanență metode inovative de predare.

Am deprins repede limba italiană, fiind o limbă latină ca și cea română. Este ușor de învățat iar mulți termeni folosiți în medicină au același corespondent în ambele limbi vorbite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dacă voi rămâne în Italia? Nu exclud această posibilitate, Italia este o țară care mi-a oferit multe oportunități, mi-a dat o viață nouă, o casă, și mai ales o educație, o instruire dintre cele mai bune. Mi-ar place să mă specializez în medicina de urgență, fără să exclud o eventuală carieră în medicina militară.”

În finalul interviului, Tudor transmite un mesaj pentru tinerii români dornici de experiențe universitare în străinătate: „Dragi prieteni, colegi și studenți! Italia și Universitatea din Bologna vă așteaptă cu brațele deschise. Salutări!”

Universitatea din Bologna (în italiană Università di Bologna, UNIBO) este una dintre cele mai vechi universități din lume, fiind înființată în anul 1088.

Universitatea din Bologna este în prezent a treia universitate italiană ca număr de studenți, după Universitatea Sapienza din Roma și Universitatea din Napoli. Are mai multe campusuri (în afară de cel central din Bologna): la Ravenna, Forlì, Cesena și Rimini, precum și o sucursală în străinătate, la Buenos Aires. De asemenea, are și o școală de excelență denumită Collegio Superiore di Bologna.