Turist străin, ajuns din întâmplare în România: „Ne-au mințit! Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare”

Un cuplu de turiști britanici a rămas plăcut impresionat de România, în ciuda prejudecăților pe care le avuseseră inițial, alimentate de presa britanică.

Josef Roberts, un vlogger britanic și soția sa, au ajuns în România printr-o întâmplare, după ce inițial și-au planificat să meargă în Istanbul, Turcia.

„România are această reputație, mai ales în Marea Britanie, de loc periculos post-sovietic, plin de infractori și de locuri degradate. Iar acest lucru este complet greșit”, a explicat Josef Roberts într-un video.

El a mărturisit că se simte „un pic mințit” de prejudecățile propagate cu privire la România.

Captură de ecran 2023-05-22 142118
Josef Roberts. Sursa foto: captură video

„Îmi amintesc că am crescut în Marea Britanie în anii ’90 și la începutul anilor 2000 și îmi amintesc că unele dintre ziarele noastre ne avertizau că, dacă România va intra în UE, 50.000 de români vor veni în Marea Britanie, vor comite infracțiuni și vor aduce cu ei lucruri îngrozitoare”, a adăugat Roberts.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Însă, după vizita lor în România, perspectiva lui Roberts s-a schimbat complet. El a fost surprins de istoria fascinantă a țării, de mâncarea uimitoare, precum sarmale, chiftele, și mici, și de sentimentul de siguranță pe care l-a experimentat.

„Înainte de a veni, oamenii ne avertizau: «Oh, mergeți în România?», «De ce mergeți în România?», «Este periculos acolo, aveți grijă!».

Dar ne simțim în siguranță, nu am avut nici o problemă. Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare (…)

Toată lumea a fost de fapt super prietenoasă și de ajutor. Au vrut să-și exerseze puțin engleza, iar eu mi-am exersat limba română”, a relatat turistul britanic.

Într-un ton entuziast, Roberts a evidențiat faptul că Bucureștiul se dovedește a fi mai sigur decât Londra, potrivit statisticilor de criminalitate.

În încheiere, el a îndemnat turiștii să viziteze România, eliminând astfel temerile nefondate.

„Dacă vreodată v-ați îngrijorat oricât de puțin să veniți în locuri precum România, faceți-o!”, a concluzionat vloggerul britanic. Video mai jos: