Ucise și dăduse foc cadavrului unui român de 38 de ani. Italian, condamnat la 20 de ani de închisoare

Douăzeci de ani de închisoare este sentința judecătorească împotriva italianului Giuseppe Signorello, de 44 de ani, din Mazara del Vallo, (Sicilia), acuzat de crimă și ocultarea cadavrului românului Cristian Maftei în vârstă de 38 de ani în momentul înregistrării decesului.

Corpul lui Cristian Maftei, aproape complet carbonizat, a fost găsit de niște cetățeni italieni în data de 22 mai 2016 pe câmpurile Biancolidda din Mazara del Vallo, la aproximativ 800 de metri de ferma fraților Giuseppe și Vito Signorello. Românul, identificat de autoritățile din Messina, a fost unul dintre cei patru romani care, în noaptea de 15 și 16 mai a anului trecut, au fost împușcați în timp ce încercau să fure niște plante de canabis din serele fraților Giuseppe și Vito Signorello.

Potrivit reconstituirii faptelor, Giuseppe Signorello, decise să păzească înarmat plantația de canabis după ce suferise un alt furt precedent. Patru români printre care și Cristian Maftei au fost surprinși de acesta în timp ce încercau să fure plante de canabis de pe proprietatea fraților Signorello. Giuseppe nu a ezitat să tragă în plin cu arma, ucigându-l pe Cristian și rănind la un picior pe altul. După uciderea românului, ucigașul a apelat la fratele său, Vito, în vârstă de 48 de ani și la doi dintre angajații săi, români și aceștia, pentru a-l ajuta să scape de cadavru, căruia i-au dat foc.

A doua zi românii care împreună cu Cristian tentaseră furtul, s-au prezentat la unitatea de carabinieri din Marsala unde au povestit cele întâmplate. Inițial, frații Signorello au negat faptele, până la descoperirea cadavrului carbonizat a lui Cristian Maftei. Puși în fața dovezilor și declarațiilor martorilor aceștia și-au recunoscut fapta. În serele lor, carabinierii au găsit aproximativ 9.000 de plante de marijuana.

La jumătatea lunii iunie 2016, pe lângă frații Signorello au fost arestați și cei doi muncitori români care au luat parte la ocultarea cadavrului lui Cristian Maftei. Ei sunt Ionuț Stoica, 27 de ani, și Gheorghe Florian, de 28 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Membrii familiei victimei, care s-au constituit parte civilă, cu ajutorul avocatului Maria Adriana Giacalone au primit despăgubiri între 20.000 și 50.000 de euro, informează tp24.it.