VIDEO. Ucraineni și ruși din Italia împreună împotriva războiului nedrept din Ucraina

Marşuri cu torţe sau simple defilări pe stradă, demonstraţiile de solidaritate cu Ucraina împotriva invaziei ruseşti au avut loc în întreaga lume, din Argentina până în Georgia şi Italia. La Torino, sâmbătă, 26 februarie, în Piazza Castello puteai întâlni ucraineni, moldoveni, români, italieni, dar și tineri originari din Rusia, toți condamnând ceea ce se întâmplă în aceste zile în Ucraina și manifestând pentru pace în întreaga lume.

Cu glasul tremurat și cu lacrimi în ochi, o tânără ucraineană a mărturisit: „Sunt cu adevărat speriată și vreau să le cer țărilor din Uniunea Europeană și Statelor Unite să mărească ajutorul nu numai sub forma sancțiunilor, dar și prin ceva mai concret pentru că aceste sancțiuni, pentru moment, nu au oprit atacurile și agresiunile împotriva țării mele.”

O fată originară din Rusia, țara condusă de președintele Vladimir Putin, care a inițiat atacul împotriva Ucrainei, a declarat: „Mă numesc Maria și sunt din Rusia. Sunt foarte tristă pentru toți oamenii care trăiesc în Ucraina. Prietena mea cea mai bună este din Ucraina și se ascunde în subteran deja de două nopți. Situația este îngrozitoare!”

Maria a mai adăugat: „Cred că nimeni nu-și poate imagina ce se întâmplă acolo, aș vrea să ajut, dar nu știu cum să o fac și singurul lucru pe care simt că-l pot face este să rămân alături de ei, să-i simt și să-i susțin cât pot de mult.”

O altă tânără ucraineană a făcut un apel la comunitatea internațională: „Ajutați-ne pentru că mor copiii noștri, părinții și frații noștri! Ce ați face voi în acest caz?”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O altă femeie ucraineană care lucrează în Italia a precizat: „Nu este posibil să trimitem bani acasă pentru înmormântările fiilor noștri!”

Video mai jos: