Expoziția fotografică „Maramureș” a artistului Octavian Vasile Pop la Udine, în Italia

Expoziția fotografică „MARAMUREȘ” a artistului Octavian Vasile Pop este organizată în această periodă în Atriumul palatului Antonini în cadrul Universității de studii din Udine.

De luni 29 octombrie 2018 este deschisă la palatul Antonini, via Petracco 8, o interesantă expoziție de fotografii care prezintă aspecte ale peisajului românesc din zona Maramureș, zonă de Nord Vest a României, ce se află la o distanță de aproximativ 850 de km de Udine (Friuli Venezia Giulia).

Organizatorii – Centrul Internațional de Studii asupra Culturii Române a Universității de studii din Udine în colaborare cu Misiunea Română „San Cristoforo” în Friuli la Udine din anul 2002– doresc să promoveze și să instaureze relații bune prin intermediul culturii, a limbii, a credinței și a artei. Expoziția este parte integrantă a evenimentului „Oltre le sbarre 2018” (#oltrelesbarre) pentru a sărbători la Udine Centenarul Marii Uniri 1918-2018: formarea României Mari la 1 decembrie 1918, momentul culminant al unui lung și anevoios proces de unificare a tuturor românilor și al formării Statului național român unitar modern.

Prof. Alessandro Zuliani, profesor de limba și literatura română la Ateneul friulan, va face o introducere la Expoziția fotografică, vorbind despre importanța limbii și literaturii române la Universitatea din Udine, implicând o parte din studenți pe parcursul prezenței expoziției de la Palatul Antonini.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Octavian Vasile Pop, născut în România la Satu Mare, în Italia de peste două decenii, cu o mare pasiune pentru fotografie, a expus lucrările sale publicului larg la Satu Mare, în România, la Muzeul de Artă din oraș și în luna iunie a acestui an la Udine expoziția fotografică intitulată „Contorni di luce/Contururi de lumină”, prima parte a evenimentelor cu ocazia Centenarului Marii Uniri la Udine.

Fotografiile lui Octavian Vasile Pop ilustrează aspecte ale spațiuliu român maramureșan cu naturalețe și din viața de zi cu zi. În graba vieții moderne, există încă o lume care meditează, gândește, se bucură, suferă, are răbdare, trudește, care păstrează ritmul naturii, în definitiv o lume care trăiește darul reciprocității Dumnezeu-om-natură.

Expoziția se poate vizita la Palazzo Antonini via Petracco 8, 33100 Udine, sediul Secția Umanistică a Universității de studii din Udine. Este deschisă publicului de luni, 29 octombrie, 2018, până pe 10 noiembrie 2018.

Distribuie acest articol