Udine: fetiță română nou-născută adusă pe lume cu ajutorul tatălui său

Dacă odată era ceva obișnuit ca să naști acasă, în zilele noastre, o naștere la domiciliu este o știre care stârnește mirare. Evenimentul a avut loc în provincia Udine la Rivarotta, Rivignano-Teor, în via delle Acacie. La scurt timp după miezul nopții de 7 ianuarie, a venit pe lume o fetiță frumoasă și sănătoasă a unui tânăr cuplu de părinți români. Copilul, născut după 38 de săptămâni de sarcină fapt confirmat de cei de la „Santa Maria della Misericordia”, se simte bine și se prezintă în perfectă stare de sănătate, ne asigură cei de la messaggeroveneto.it.

Numai că venirea pe lume a micuței a fost cu peripeții, mai ales pentru tăticul său, un bărbat de 30 de ani, care a fost nevoit să o ajute pe mamă deoarece nașterea a fost declanșată spontan și într-un timp scurt, fetița grăbindu-se să vină pe lume.

Tânăra mamă de 22 de ani, a început să aibe contracții neregulate, destul de normale pentru această etapă a sarcinii. Apoi, dintr-o dată, în jur de miezul nopții i s-a rupt apa declanșându-se nașterea. Soțul a alertat imediat salvarea, la numărul unic pentru situații de urgență, dar a fost nevoit, ca ghidat de medici prin telefon să o asiste singur pe soția sa care dădea naștere unei splendide fetițe. Când personalul sanitar a ajuns la fața locului, au găsit fetița născută și atât ea cât și mama erau în condiții bune de sănătate.

Ambele au fost transferate la spitalul din Udine pentru curele de îngrijire necesare.