Ultima dorință a unui tânăr român grav bolnav, dus din Italia cu un avion ambulanță: Vreau să mor acasă

Povestea tânărului român Ionuț Petreuș, în vârstă de 16 ani și elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Dragoș-Vodă” din Sighetul Marmației, este una deosebit de tristă. Băiatul suferea de o gravă boală autoimună și a fost dus în țară vineri, 1 mai, din Italia, cu un avion ambulanță, pentru a i se respecta ultima dorință: să moară acasă. Ionuț s-a stins noaptea trecută, cea care a urmat sosirii în România, scrie sighet247.ro.

Băiatul a fost diagnosticat în toamna anului trecut cu o boală autoimună rară, fără a se descoperi cu exactitate care este aceasta, boală care îi afecta toate organele interne. A fost spitalizat în cursul lunii noiembrie 2019 la un spital din Cluj Napoca, dar operația pe creier la care trebuia supus nu se putea realiza în România de aceea a fost transportat la o clinică din Italia.

Acolo medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața, dar din nefericire, starea de sănătate a tânărului român a continuat să se deterioreze și boala autoimună de care suferea a progresat.

Ultima dorință a lui Ionuț și a familiei sale a fost să ajungă acasă în viață și să nu moară într-o țară străină.

Un ONG, Asociația „Blondie”, s-a implicat în strângerea de fonduri necesare pentru a-l aduce acasă cu un avion ambulanță. Costul transferului din Italia spre România a fost unul foarte ridicat, în sumă de aproximativ 17.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La scurt timp după ce a ajuns în România băiatul a decedat.

Ionuț Petreuș. Foto: Sighet.247.ro

Cu doar câteva ore înainte de a muri, Ionuț a publicat pe Facebook un mesaj deosebit de emoționant. El și-a luat la revedere de la familie, prieteni, colegi și profesori:

„Dragii mei, vă mai amintiți de mine? Că am lipsit un pic mai mult dintre voi. Așa a fost să fie, mi-a fost tare greu fără voi toți ❤️. Dar vă promit că de azi înainte în toată secunda vieții voastre voi fi lângă voi, nu voi mai lipsi niciodată. S-a terminat cu boala și cu suferința mea, de-acum înainte grija mea este să nu mai lipsesc niciodată de lângă voi, cei care m-ați iubit, colectivul clasei a X-a E, împreună cu doamna dirigintă Stoianovici Adelina. Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc că m-ați ajutat să mă întorc acasă și nu uitați, v-am promis că atunci când vă va fi mai greu, voi fi lângă voi ❤️”.

O rudă a băiatului a scris pe Facebook: 

„EROUL NOSTRU !!!!
Unde pleci așa devreme ?De ce doar 16 ani ai stat pe acest pământ? Cui ne lași cu inimile așa îndurerate și frânte?
Poate noi nu înțelegem dar tu mergi într-o lume mai bună unde nu poate ajunge oricine.
Dumnezeu a decis că tu trebuie să fii lângă EL, că lumea asta nu este pentru tine, ci o altî lume, mai bună, alături de EL, unde este nevoie de îngeri.
Tu ai meritat ceva mai mult, de asta ai plecat: să fii un înger.
Dar tu nu ne vei lăsa!!!! Sunt sigură.
Ne vei veghea pe toți de acolo de sus și ne vei alina suferința, nouă și mamei tale care a fost necondiționat lângă tine până ai decis sa pleci.
Tu nu ai murit… tu în inimile noastre vei rămâne mereu viu.
Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet blând!”

Cei 17.000 de euro încă nu s-au strâns, iar până luni, 4 mai, familia trebuie să efectueze plata facturii pentru avionul ambulanță cu care Ionuț a fost adus acasă.

Un ONG, Asociația „Blondie”, s-a implicat în strângerea de fonduri necesare. Persoanele care doresc să doneze pentru a ajuta familia o pot face în contul Asociației Blondie”:

RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – lei;

RO37 INGB 0000 9999 0909 6765 – euro;

Deschise la ING Bank – sucursala Obregia, Asociatia „Blondie – Împarte pentru altă parte”, C.U.I. 40914732.

Se poate dona și în contul de Revolut, în contul asociat numărului de telefon +40 757 494 293.