Ultimul drum spre casă al românului mort în Italia la doar 33 de ani. Familia are nevoie de ajutorul nostru

Drama unei familii de români din Montefiascone, provincia Viterbo, este redată în aceste zile și de presa italiană care se implică în campania de solidaritate promovată pe Facebook de rudele bărbatului găsit spânzurat în garaj, în seara zilei de luni, 21 octombrie, în jurul orei 22:30. Familia are nevoie de ajutorul comunității pentru repatrierea în țară a bărbatului român.

„Vă rog frumos, prietena mea are nevoie de ajutorul nostru, cât de puțin puteți voi, au rămas fără tată doi copii minunați…” este un mesaj publicat de o femeie română pe profilul soției lui Vasilică Gurlea, românul care la vârsta de 33 de ani a decis că viața sa trebuie să ia sfârșit.

Vasilică era originar din Tulnici, județul Vrancea și locuia la Montefiascone, pe via Verentana, împreună cu soția și cei doi copii ai lor. Nimeni nu știe care a fost motivul real al gestului său, La mia città news scrie că tânărul tată român nu ar fi avut probleme în familie și nici nu ar fi dat semne în ultimul timp că ar fi fost deprimat. Cert este că în seara zilei de luni, membri ai familiei l-au găsit în garaj, spânzurat cu un cablu electric. Sosirea personalului sanitar de la 118 nu i-a mai fost din păcate de niciun ajutor.

Vasilică lucra ca sezonier pe unde se găsea, instabilitatea economică și lipsa unui loc de muncă stabil ar putea fi cauzele gestului său extrem. Lasă în urma sa o soție și doi copii încă mici, care vor fi nevoiți să crească fără tatăl lor.

Tragedia a venit pe neașteptate, iar familia de află în condiții economice precare, de aceea s-a început o campanie de strângere de fonduri care să ajute la repatrierea trupului neînsuflețit al românului nostru.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În Italia se pot face donații pe următorul card postpay:

  • numărul 4023 6009 4843 7621;
  • data de valabilitate: 06/22;
  • pe numele Titiriga Elisabeth, cod fiscal: TTRLBT94E66Z129S.