Ultimul rămas bun pentru Dan, românul mort în Italia după ce a căzut de pe un viaduct

Astăzi, joi, 20 ianuarie, a avut loc la Terni înmormântarea românului Dan Calestru, care la numai 36 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut de pe marginea unui viaduct, de la o înălțime de aproximativ șase metri. Slujba s-a ținut cu rit ortodox, la Biserica „Santa Maria del Rivo”, informează Umbria On.

Funeraliile au fost programate pentru ora 9.30, când rudele și prietenii și-au putut lua rămas bun de la Dan Calestru, cunoscut ca Dany.

O moarte fulgerătoare, neașteptată, accidentală, care a îndurerat mult întreaga comunitate.

Dan a murit în seara de sâmbătă, 15 ianuarie, în jurul orei 22.30 când, după ce s-a așezat pe zidul de piatră al viaductului de pe via Narni, din zona gării Cospea, s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de șase metri.

Impactul cu solul i-a fost fatal. Rănile suferite de bărbatul român au fost prea grave pentru a-i da o șansă la supraviețuire. La sosirea echipajului sanitar de la 118 Dan era decedat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii și autoritățile judiciare, după ce au efectuat cercetările necesare, au considerat că nu este nevoie de autopsia trupului neînsuflețit. Este plauzibil totuși ca ancheta să continue pentru a fi evaluate condițiile de siguranță ale pasajului superior din via Narni, în raport cu aspectele tehnice care ar fi putut preveni tragedia.

Dan Calestru, pe lângă familie, lasă în urma sa mulți prieteni care l-au respectat și l-au iubit, apreciindu-i umanitatea profundă.