Un bărbat a descoperit un șarpe în punga cu broccoli pe care a cumpărat-o dintr-un supermarket

Un episod neașteptat și, în egală măsură, înfricoșător, s-a petrecut recent într-un magazin al rețelei de supermarketuri Aldi situat în Stourbridge, West Midlands, un orășel din Anglia.

Neville Linton, un client obișnuit al magazinului, în vârstă de 63 de ani, a avut parte de un șoc de proporții când a descoperit un șarpe ascuns într-o pungă cu broccoli pe care a cumpărat-o.

Potrivit Daily Mail, experiența traumatizantă a avut loc luna trecută, când Neville a decis să cumpere o pungă de broccoli de la Aldi, pe care ulterior a depozitat-o în frigider.

aldi-supermarket-20230703
Supermarketul de la care bărbatul a cumpărat punga cu broccoli. Sursă foto: dailymail.co.uk

La trei zile după aceea, când și-a propus să gătească leguma, a găsit un inedit și nedorit „oaspete” în punga cu broccoli.

„În timp ce despachetam broccoli, am găsit șarpele ascuns lângă tulpină. A fost o experiență înfricoșătoare”, a povestit bărbatul britanic, menționând totodată și fobia sa de șerpi.

„Noroc că nu am lăsat broccoli-ul în bucătărie, altfel șarpele ar fi fost liber în casă. Asta ar fi reprezentat un risc uriaș pentru noi, având în vedere că locuiesc împreună cu două persoane vulnerabile”, a adăugat Neville.

sarpe-scara-broccoli-20230703
Șarpele a stat trei zile ascuns în broccoli.

Situația a necesitat intervenția rudelor, care au reușit să prindă creatura și să o transporte la Grădina Zoologică Dudley, unde a fost identificată ca un șarpe de scară, cunoscut cu numele științific „Zamenis scalaris”.

Specia acestuia provine din sud-vestul Europei și, deși nu este veninoasă, poate mușca destul de dur.

Conducerea magazinului Aldi a luat măsuri, dar Neville Linton consideră că oferta de compensare nu este suficientă, dat fiind riscurile la care a fost expus.

neville-linton-si-fiul-20230703
Neville Linton (dreapta) și fiul său (stânga).

„Suma oferită nu compensează riscul la care a fost expus fiul meu cu dizabilități și soacra mea vulnerabilă”, a afirmat el, adăugând că „implicațiile dacă șarpele ar fi reușit să iasă în casă ar fi fost imense.”

Un purtător de cuvânt de la Aldi a declarat că incidentul este în curs de investigare și că „ne-am cerut scuze d-lui. Linton pentru că standardele noastre înalte obișnuite nu au fost respectate.”

- Continuarea după publicitate -

În contextul în care șerpii de scară sunt nativi în Portugalia, Spania, sudul Franței și părți din Italia, întrebarea rămâne: Cum a ajuns un astfel de șarpe într-o pungă de broccoli într-un supermarket din Marea Britanie fără a fi descoperit?

Pentru a preveni astfel de incidente în viitor, Aldi își reiterează angajamentul de a păstra standardele înalte și își exprimă regretul pentru acest caz neobișnuit.

Între timp, Neville Linton continuă să-și revendice dreptul la o compensație mai mare, subliniind impactul emoțional suferit, precum și riscul la care a fost expusă familia lui.