Un bărbat a descoperit un șarpe în punga cu broccoli pe care a cumpărat-o dintr-un supermarket

Un episod neașteptat și, în egală măsură, înfricoșător, s-a petrecut recent într-un magazin al rețelei de supermarketuri Aldi situat în Stourbridge, West Midlands, un orășel din Anglia.

Neville Linton, un client obișnuit al magazinului, în vârstă de 63 de ani, a avut parte de un șoc de proporții când a descoperit un șarpe ascuns într-o pungă cu broccoli pe care a cumpărat-o.

Potrivit Daily Mail, experiența traumatizantă a avut loc luna trecută, când Neville a decis să cumpere o pungă de broccoli de la Aldi, pe care ulterior a depozitat-o în frigider.

aldi-supermarket-20230703
Supermarketul de la care bărbatul a cumpărat punga cu broccoli. Sursă foto: dailymail.co.uk

La trei zile după aceea, când și-a propus să gătească leguma, a găsit un inedit și nedorit „oaspete” în punga cu broccoli.

„În timp ce despachetam broccoli, am găsit șarpele ascuns lângă tulpină. A fost o experiență înfricoșătoare”, a povestit bărbatul britanic, menționând totodată și fobia sa de șerpi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Noroc că nu am lăsat broccoli-ul în bucătărie, altfel șarpele ar fi fost liber în casă. Asta ar fi reprezentat un risc uriaș pentru noi, având în vedere că locuiesc împreună cu două persoane vulnerabile”, a adăugat Neville.

sarpe-scara-broccoli-20230703
Șarpele a stat trei zile ascuns în broccoli.

Situația a necesitat intervenția rudelor, care au reușit să prindă creatura și să o transporte la Grădina Zoologică Dudley, unde a fost identificată ca un șarpe de scară, cunoscut cu numele științific „Zamenis scalaris”.

Specia acestuia provine din sud-vestul Europei și, deși nu este veninoasă, poate mușca destul de dur.

Conducerea magazinului Aldi a luat măsuri, dar Neville Linton consideră că oferta de compensare nu este suficientă, dat fiind riscurile la care a fost expus.

neville-linton-si-fiul-20230703
Neville Linton (dreapta) și fiul său (stânga).

„Suma oferită nu compensează riscul la care a fost expus fiul meu cu dizabilități și soacra mea vulnerabilă”, a afirmat el, adăugând că „implicațiile dacă șarpele ar fi reușit să iasă în casă ar fi fost imense.”

Un purtător de cuvânt de la Aldi a declarat că incidentul este în curs de investigare și că „ne-am cerut scuze d-lui. Linton pentru că standardele noastre înalte obișnuite nu au fost respectate.”

În contextul în care șerpii de scară sunt nativi în Portugalia, Spania, sudul Franței și părți din Italia, întrebarea rămâne: Cum a ajuns un astfel de șarpe într-o pungă de broccoli într-un supermarket din Marea Britanie fără a fi descoperit?

Pentru a preveni astfel de incidente în viitor, Aldi își reiterează angajamentul de a păstra standardele înalte și își exprimă regretul pentru acest caz neobișnuit.

Între timp, Neville Linton continuă să-și revendice dreptul la o compensație mai mare, subliniind impactul emoțional suferit, precum și riscul la care a fost expusă familia lui.