Un bărbat a salvat viața soției sale în timp ce un vecin trăgea focuri de armă spre ei

Matthew Miller, un american de 58 de ani, a reușit să salveze viața soției sale în timp ce era împușcat mortal de Channing Vanderbilt, vecinul său de 31 de ani, în orașul american Chandler (Arizona). Crima a avut loc luni, 3 aprilie, în momentul când cei doi soți se deplasau cu mașina pentru a-și lua corespondența dintr-o cutie poștală comună din cartier.

După cum relatează fox10phoenix.com, ofițerii de poliție au răspuns unui apel care denunța un atac armat, puțin înainte de ora 17:00, lângă intersecția Hunt Highway și Cooper Road.

Acolo l-au găsit pe bărbatul care fusese împușcat de mai multe ori. El a fost declarat mort la fața locului. Soția sa a scăpat nevătămată, ea fiind cea care a sunat la 911.

Femeia a povestit că soțul ei în vârstă de 58 de ani o împinsese cu capul în jos pentru a-i salva viața, în timp ce el era împușcat „de mai multe ori”.

crima-chandler-sua
Matthew Miller, bărbatul care i-a salvat viața soției, alături de familia sa

Salvarea soției

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Se afla în vehiculul său împreună cu soția și mergea să-și verifice corespondența când a fost înfruntat de suspect, care a deschis focul asupra lor”, au spus polițiștii sosiți la locul tragediei.

Femeia a declarat că l-a văzut pe Vanderbilt cum a luat o pușcă dintr-un camion care era parcat pe stradă și a deschis focul asupra lor.

„Soțul și-a împins soția cu capul în jos, spunându-i să coboare, deoarece vehiculul lor era ținta a numeroase focuri de armă”, se arată în documentele instanței.

Ofițerii l-au arestat pe Channing Vanderbilt, în vârstă de 31 de ani, sub acuzațiile de omor și agresiune armată.

Criminalul colecționa „suveniruri”

Anchetatorii au confirmat că o pușcă a fost găsită în același camion în care soția victimei l-a văzut pe Vanderbilt înainte de împușcături.

Cheile camionului și câteva tuburi goale rămase în urma focurilor de armă au fost găsite la criminal când a fost arestat. Polițiștii spun că tuburile erau similare cu cele găsite la locul crimei.

Suspectul, care locuiește în apropiere, a rămas la fața locului și „se comporta ca un trecător” când au sosit oamenii legii.

El a spus poliției că a ridicat tuburile goale de la fața locului „ca suveniruri”, dar a negat că a fost implicat în atacul armat. „Vanderbilt a spus că nu deține arme și a crezut că cineva le-a pus în camion fără știrea lui”, se arată în documentele instanței.

Ucigașul se confruntă în prezent cu acuzații de crimă de gradul I, agresiune în formă gravă, punere în pericol a membrilor comunității și descărcarea unei arme de foc.

Reacțiile vecinilor

Paul Adams retrăiește momentul terifiant când și-a văzut vecinii împușcați de un alt vecin.

„Tocmai intrasem pe alee și mă îndreptam spre ușă când am auzit împușcăturile, am numărat vreo șase sau șapte focuri. Nu există niciun motiv să tragi în cineva care nici măcar nu ți-a spus nimic”, a explicat Paul.

Polițiștii au declarat că anterior răspunsese la un raport conform căruia cineva a împușcat un zid de cărămidă în apropiere. Ei investighează pentru a determina dacă evenimentele sunt legate între ele. Chandler este un oraș cu 280.000 de locuitori, situat la aproximativ 20 de mile sud-est de Phoenix.