Un bărbat din Italia a filmat pe ascuns timp de 15 ani femei în ipostaze intime

Un bărbat de 39 de ani din Pavia, regiunea Lombardia din Italia, se confruntă cu acuzații grave de interferență ilicită în viața privată și hărțuire, după ce a fost descoperit că filma pe ascuns amicele, colegele sale și o vecină în băi și alte locații private.

G.S., inițialele acestuia, informatician de profesie, riscă până la patru ani de închisoare dacă este găsit vinovat de aceste acuzații, conform publicației locale Prima Pavia.

În decursul a 15 ani de zile, bărbatul a filmat femeile din anturajul său prin intermediul unor microcamere ascunse, realizând sute de înregistrări pe care le-a catalogat și împărțit după victime.

Activitățile sale ilegale au ieșit la iveală când o vecină a descoperit în mod întâmplător o cameră ascunsă lângă fereastra băii sale, după ce a observat un cablu suspect.

Această descoperire a dus imediat la un denunț la Poliție, iar anchetatorii au confiscat computerul, telefonul și a numeroasele hard disk-uri (dispozitive de stocare a înregistrărilor) ale bărbatului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La momentul prezent, în arhiva lui G.S. s-au găsit aproximativ treizeci de femei, dintre care 12 au depus deja plângeri. Investigațiile au scos la lumină o mulțime de fișiere cu femei dezbrăcate sau surprinse în momente intime.

Ele erau filmate în principal în băi, dar în locații diferite: la casele unde au petrecut vacanțele, la restaurantele unde luau cina sau prânzul. Printre victime se numără în special prietenele și colegele lui G.S., dar și câteva persoane necunoscute.

Înregistrările au fost realizate în mod predominant în băi, în timpul momentelor precum pauzele de prânz, cinele în pizzerii și chiar în timpul vacanțelor cu prietenii.

Toate dovezile adunate, inclusiv camerele ascunse, au fost folosite pentru a incrimina bărbatul. Multe dintre victimele sale, prietene sau colege cu acuzatul, au avut dificultăți în a crede ceea ce se întâmplase, odată cu dezvăluirea cazului.

Procesul este în plină desfășurare, cu o audiență preliminară recent încheiată în care judecătorul Carlo Pasta a examinat posibilitatea de despăgubire pentru victime și probațiunea pentru inculpat.

Bărbatul a exprimat intenția de a despăgubi femeile implicate și a cerut posibilitatea de a efectua muncă în folosul comunității pentru a șterge infracțiunea.

Următoarea audiență, programată pentru luna octombrie, va aduce în fața instanței cele 12 femei care au depus plângeri, pentru a evalua dorința lor de a continua cu cererea de despăgubire.

Acuzatul trebuie să răspundă la acuzațiile de interferență ilicită în viața privată și hărțuire, infracțiuni care ar putea duce la o pedeapsă cu închisoarea între șase luni și patru ani.