Un bărbat din Italia a încercat să-și ucidă soția în somn, apoi s-a aruncat de la etajul trei

O femeie în vârstă de 58 de ani, victimă a unui incident neobișnuit și îngrozitor pentru în locuința sa din Braone, o localitate din provincia italiană Brescia situată în regiunea Lombardia, în luna ianuarie 2021, a povestit în tribunal cum soțul ei a încercat să o ucidă în somn, în timp ce se afla într-o stare de somnambulism.

„Era ora 04:00 dimineața, dormeam când, la un moment dat, am simțit ceva pe fața mea. Părea un articol de îmbrăcăminte”, a povestit ea la cea mai recentă înfățișare în cadrul procesului, ținută joi, 14 decembrie 2023.

„Când am simțit îmbrăcămintea pe față, am crezut că sunt hoți și că le-au făcut deja rău fiului și soțului meu.

Am reacționat și m-am luptat cu această figură necunoscută. Am simțit un deget în gură și l-am mușcat. Apoi m-am trezit pe jos și l-am văzut pe soțul meu pe spate.

Am strigat fiului meu că tatăl lui vrea să mă omoare. Soțul meu s-a întors și părea o altă persoană: un nebun. Apoi s-a aruncat pe geam de la etajul trei”, a mai adăugat ea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform celor spuse de femeie, citată de publicația Brescia Oggi, soțul ei nu fusese niciodată violent până în acea noapte.

Liborio Parrino, expertul desemnat de tribunal, a sugerat că, în acea noapte, „bărbatul ar fi putut fi sub influența unei forme de parasomnie non-REM sau epilepsie nocturnă”, adică era somnambul.

Urmările incidentului au fost grave, dar bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a supraviețuit căzăturii.

După ce femeia a sunat la 112, la fața locului au sosit paramedicii, dar și carabinierii, pentru a investiga cele întâmplate.

Bărbatul a petrecut mult timp în spital, iar după externare a trebuit să respecte un ordin de restricție și să se confrunte cu procesul penal.

O expertiză judiciară a stabilit că era complet conștient de acțiunile sale. Apărarea a solicitat o completare a expertizei, iar al doilea expert a confirmat capacitatea bărbatului, dar a lăsat o mică îndoială.

Inculpatul, în schimb, a declarat în fața judecătorului: „M-am trezit după mușcătura de deget și mi-am dat seama că am făcut ceva teribil, că nu meritam să trăiesc și trebuia să mă pedepsesc”, a declarat el.