Un bărbat din Italia a transformat apartamentul în coteț de păsări. Vecinii au chemat poliția

Un bărbat de 45 de ani a transformat apartamentul său dintr-un bloc din Monza (Lombardia) într-un adevărat coteț de păsări. În condiții precare, cetățeanul, originar din Sri Lanka, adăpostea zeci de găini, prepelițe și pui, îngrămădiți în cutii, informează Corriere.

Avicultura improvizată servea producției de animale pentru vânzare în scop alimentar. Activitatea sa, desigur ilegală, a fost oprită de agenții poliției, care au intervenit în urma plângerilor altor chiriași, care au devenit suspicioși și chiar alarmați de mirosul greu ce venea de dincolo de ușa apartamentului, miros care se răspândea în întregul imobil.

Odată intrați în casă, oamenii legii s-au confruntat cu o scenă îngrozitoare: camerele erau pline de pene și excremente și cu diverse cutii în care se aflau înghesuite zeci de păsări.

Autorul acestei operațiuni cumpăra păsările de la o fermă din Bergamo și apoi le vindea compatrioților săi care se ocupau ei înșiși de uciderea animalelor.

Acesta a ignorat total respectarea legilor, dar și a normelor de igienă și sănătate. De asemenea, nu a acordat nici cea mai mică atenție bunăstării animalelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cutiile pe care bărbatul tocmai le achiziționase, polițiștii au găsit 10 prepelițe, doi cocoși și 8 pui pe care plătise suma de 51 de euro. Dar în apartament erau alte zeci de păsări, închise în cutii de carton. În total, au fost numărate 39 de animale, dintre care 10 prepelițe, 10 pui, 16 găini și 3 cocoși.

Bărbatul a fost denunțat pentru încălcarea normelor de igienă și sănătate și pentru maltratarea animalelor. Toate păsările au fost confiscate de serviciul veterinar ATS și predate adăpostului Enpa din Monza.

„În interiorul cutiilor, cocoșii, găinile și prepelițele erau fără aerr proaspăt, fără posibilitatea de a se hidrata sau hrăni, dar mai ales fără posibilitatea de a se mișca. Starea lor fizică era precară.

Animalele erau erau complet lipsite de pene în multe zone ale corpului, în urma metodei evidente de creștere intensivă, cu dificultăți evidente de mișcare. Două prepelițe păreau să fie în condiții critice, incapabile să se țină în picioare.”, au transmis cei de la adăpostul de animale Enpa.

Toate păsările au fost imediat scoase din cutii și așezate în boxe spațioase, unde au primit apă și hrană.

Distribuie acest articol