Un bărbat și-a ucis soția din dragoste. „Plângea și mă ruga să o omor”

La câteva ore de la eliberarea sa dintr-o închisoare din Cipru, David Hunter, cetățean britanic în vârstă de 76 de ani, a vizitat mormântul soției sale, Janice, pentru prima dată. Plin de emoție, el a afirmat că „în sfârșit ea poate acum să se odihnească în pace.”

Cimitirul se află în satul Tremithousa, la aproximativ 7 km nord de Paphos, unde el și regretata lui soție locuiau.

David a fost eliberat din închisoare luni, 31 iulie, după ce a petrecut 19 luni în detenție. În 2021, el și-a sufocat soția care suferea de un cancer de sânge care nu-i mai lăsa nicio speranță, informează Daily Mail.

Motivul acestui geste a fost cel de a-i pune capăt suferinței

În 2016, soția lui David Hunter a fost diagnosticată cu cancer de sânge și starea ei s-a înrăutățit treptat. În 2021 era nevoită să poarte scutece, era acoperită de leziuni cutanate și nu mai putea sta în picioare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
photo_2023-08-01_20-43-48
Soții Hunter. Sursa foto: Daily mail

Bărbatul a povestit în instanță cum soția lui a „plâns și l-a rugat” să-i pună capăt vieții și să o „elibereze” în timp ce suferea dureri chinuitoare.

În ultimele sale zile, ea striga în agonie 24 de ore pe zi, incapabilă să se miște de pe canapeaua lor sau să ia calmante în timp ce îl ruga să o ucidă. În cele din urmă, el a cedat și i-a luat viața pe 18 decembrie 2021.

După ce a refuzat rugămințile ei timp de șase săptămâni, în cele din urmă, el a cedat și i-a luat viața pe 18 decembrie 2021, apoi a încercat să se sinucidă cu o supradoză de medicamente.

A fost condamnat la doi ani de închisoare și pe 31 iulie 2023 a fost eliberat după ce autoritățile din Cipru au considerat că și-a ispășit deja pedeapsa în închisoarea din Nicosia.

În pronunțarea sentinței, judecătorul a declarat: „Este un caz unic de luare a unei vieți umane pe baza sentimentelor de iubire, cu scopul de a elibera o persoană de suferința cauzată de boală.”

photo_2023-08-01_20-43-43
David Hunter la mormântul soției sale. Sursa foto: Daily mail

Într-un interviu exclusiv pentru Daily Mail, pensionarul a declarat că, în sfârșit, simte că soția sa poate „să se odihnească în pace”:

„Ea a ales acest cimitir acum câțiva ani, odată ce a știut că este foarte bolnavă și că nu se va mai însănătoși niciodată”, a afirmat bărbatul.

Cei doi soți au fost căsătoriți timp de 52 de ani, după ce s-au cunoscut la o petrecere la clubul minerilor. Au cumpărat o proprietate în Cipru, cu 30 de ani în urmă, înainte de a se muta definitiv pe insulă.

Hunter a declarat: „Am dorit de mult timp să-i vizitez mormântul și m-am simțit neliniștit – știam că o să mă simt așa. Când vezi mormântul, știi cu adevărat că ea este acolo – și asta doare.”

photo_2023-08-01_20-43-52
David Hunter. Sursa foto: Daily mail

El a adăugat: „M-am simțit foarte emoționat astăzi, dar am simțit și un sentiment de ușurare. Știu că va fi greu, dar simt că ea poate să se odihnească în pace acum, că totul s-a terminat.”