Un bloc de gheață căzut de pe un avion a făcut o gaură uriașă în acoperișul unei case

O femeie din Banbury, comitatul Oxfordshire din Marea Britanie, a rămas cu o gaură uriașă în acoperiș, despre care se crede că a fost provocată de un bloc de gheață căzut de pe un avion.

woman-discovers--1070162.jpg.article-620
Carla George, 45 de ani, s-a trezit cu o gaură uriașă în tavan după ce un bloc de gheață s-a desprins de pe un avion. Sursă foto: oxfordmail.co.uk.

Cercetătoarea în criminologie, Dr. Carla George, în vârstă de 45 de ani, se afla recent într-un apel de lucru când a auzit un zgomot puternic, relatează publicația Oxford Mail.

Inițial, ea a crezut că au căzut niște cutii în podul casei sale, care este situată pe Withycombe Drive din localitatea menționată mai sus.

Când a mers să verifice însă, a văzut cerul albastru printr-o gaură din acoperiș și a găsit un bloc mare de gheață pe podea.

„Am urcat în pod, am văzut gheață peste tot și eram confuză de unde a venit – era ca ceva dintr-un film”, a spus femeia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Eram în stare de șoc. Vecinul meu a sunat la sonerie și a spus: «Știi că ai o gaură în acoperiș?»

A fost atât de ciudat. Am crezut că a fost o explozie, când am ajuns acolo”, a mai adăugat ea.

woman-discovers--1070149.jpg.article-620
Gaura din acoperișul femeii britanice. Sursă foto: oxfordmail.co.uk.

După ce a chemat brigada de pompieri la casa sa, un pompier i-a spus că foarte probabil este vorba de gheață căzută de pe un avion care se afla în drum spre aeroportul Heathrow.

„Avem avioane care zboară deasupra, dar nu am auzit niciunul în acea zi și nici vecinul meu, așa că a fost foarte surprinzător”, a precizat cercetătoarea britanică.

Deși a fost acoperit temporar cu o prelată, acoperișul femeii va avea nevoie de o reparare completă.

Daunele provocate de blocul de gheață au fost estimate la 12.000 de lire sterline, mai scrie sursa citată.

„A durat o zi întreagă până s-a topit gheața și apoi au venit inspectorii de la asigurare. Am făcut o reparație temporară a doua zi și așteptăm ca experții să evalueze daunele și să vadă ce se poate face pentru lucrările de restaurare.

În acest moment încă avem gaura în tavanul interior – poți vedea interiorul din exterior. Din fericire, totul este acoperit de asigurare. Și măcarnu a lovit alte camere și nu au fost persoane rănite”, a mai spus Carla George.

John Hutchinson, în vârstă de 86 de ani și care este un pilot ieșit la pensie, a declarat că nu este prima dată când gheața de pe un avion a cauzat daune asemănătoare celor văzute la casa Dr. Carla George.

„În ceea ce privește de ce cade gheața – ei bine, nu tragi apa la toaletă peste bord, așa că să spunem că nu a venit dintr-o toaletă”, a glumit fostul pilot.

„Pentru mine cel mai probabil scenariu este apa acumulată în compartimentul roților, când avionul a decolat, care s-a transformat în gheață și a rămas ca un bloc de gheață în timp ce zbura la 10 kilometri altitudine.

Și pe măsură ce avionul a coborât spre pistă la circa un kilometru altitudine, trenul de aterizare ar fi fost tras în jos și gheața a căzut. Aceasta ar fi o posibilitate”, a explicat pensionarul.