Un copil din Italia a alergat kilometri întregi prin pădure pentru a-și salva tatăl. „A dat dovadă de curaj și maturitate”

Sebastiano Guazzeroni, un băiețel de doar 8 ani, a devenit eroul localității Paciano, provincia Perugia (Umbria) după ce a reușit să-și salveze tatăl căruia i s-a făcut rău în timp ce se plimbau prin pădure.

Micuțul a alergat câțiva kilometri pentru a solicita ajutor, demonstrând stăpânire de sine și un curaj extraordinar.

Recent, el a fost premiat de primarul localității, informează publicația Umbria24.

photo_2023-05-16_15-07-03
Sebastiano Guazzeroni, felicitat de primarul localității Paciano

Într-o zi din luna februarie, în timp ce erau în pădure, tatăl său, Paolo Guazzeroni, s-a prăbușit la pământ. Bărbatul s-a simțit brusc rău și nu s-a mai putut ridica.

În loc să se lase cuprins de panică, băiețelul a luat situația în propriile mâini. A parcurs câțiva kilometri în goană, prin pădure, pentru a alerta echipajele de urgență, o acțiune care a salvat viața tatălui său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Actul de curaj al lui Sebastiano a fost apreciat nu doar de familia sa, ci și de comunitatea locală. În semn de recunoaștere a curajului și maturității sale, primarul localității Paciano, Riccardo Bardelli, l-a premiat și lăudat în cadrul unei ceremonii.

„Copilul a demonstrat o maturitate și un curaj extraordinar, căutând și găsind ajutor pentru tatăl său, parcurgând singur kilometri de drum în pădure”, se menționează în documentul care i-a fost înmânat lui Sebastiano.

Această poveste ne amintește că eroii vin în toate formele și dimensiunile, chiar și în cea a unui băiețel de 8 ani care a făcut tot posibilul pentru a-și salva tatăl.