Un copil moldovean se zbate în Italia între viață și moarte. Medicii îi dau șanse minime de supraviețuire

Un grav accident rutier petrecut vineri dimineață pe autostrada A9 a lăsat un băiat moldovean de numai 11 ani în stare critică.

Incidentul a avut loc în jurul orei 8:30, iar medicii de la spitalul Papa Giovanni din Bergamo, unde copilul a fost transportat cu elicopterul de salvare, sunt îngrijorați că șansele lui de supraviețuire sunt minime.

În accident a fost implicată o familie originară din Moldova, cu pașapoarte românești, rezidentă în Enghien (Belgia), informează Il Giorno.

cidente A9 10 maggio 2024
Sursa foto: Qui Como

În mașina Mercedes condusă de tatăl copilului, se mai aflau mama în vârstă de 39 de ani și sora de 16 ani a băiatului. Acestea au fost inițial internate la spitalul Sant’Anna, dar au fost transferate ulterior la Bergamo, unde sunt tratate pentru răni grave.

Tatăl, în vârstă de 40 de ani, a suferit răni ușoare și a cerut să rămână alături de fiul său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția rutieră din Busto Arsizio a reconstituit dinamica accidentului:

Familia călătorea în direcția Milano, dar avea ca destinație Como. În fața lor se afla mașina unchiului copilului, în care se aflau și alți membri ai familiei.

După ce au depășit ieșirea de la Fino Mornasco, care era închisă, au decis să folosească schimbarea temporară a traseului, pusă în aplicare cu ocazia unei sărbători elvețiene. Din această cauză, benzile de circulație către nord au fost mărite de la trei la patru, iar cele către sud au fost reduse la două.

Cele două mașini au tras pe banda de urgență și au făcut o manevră de întoarcere, traversând benzile de circulație către Milano pentru a intra pe cele în direcția nord. Unchiul copilului a reușit să finalizeze manevra, dar Mercedes-ul condus de tatăl de 40 de ani a fost lovit în plin de un autoturism marca Honda, în care se afla un cuplu italian.

Conducătorul auto al mașinii Honda nu a putut evita impactul, lovind puternic portiera din spate a Mercedes-ului.

Accidentul este considerat a fi cauzat de manevra imprudentă a tatălui copilului, care nu a ținut cont de viteza autovehiculelor care se deplasau pe acel segment, unde limita de viteză poate ajunge la 130 km/h.

Ancheta poliției continuă pentru a clarifica toate circumstanțele incidentului.