Un italian a descoperit că este însurat cu un bărbat, deși este căsătorit de 40 de ani și cu o femeie

Un cetățean italian de vârstă mijlocie, a descoperit recent, în mod neașteptat, că este căsătorit nu doar cu soția sa de peste 40 de ani, ci și cu un bărbat englez pe nume Brian James McIntyre.

Incidentul neobișnuit a ieșit la iveală când Giovanni, care a ales să-și păstreze numele de familie în anonimat, a solicitat un certificat de căsătorie de la primăria din Castiglione Cosentino (provincia Cosenza din Calabria) pentru o procedură notarială.

Spre marea sa surpriză însă, o angajată i-a prezentat, pe lângă documentul solicitat, un al doilea certificat care indica o căsătorie încheiată la data de 7 august 1982, în Cosenza, cu McIntyre.

„Când am cerut certificatul meu, funcționara a început să se simtă jenată. Mi-a arătat că există o problemă pentru că la Cosenza rezultă că sunt căsătorit cu altcineva.

Nu cu o femeie, ci cu un bărbat. I-am răspuns că nu știam că sunt gay, am descoperit acum”, a declarat bărbatul italian într-un interviu pentru ziarul Il Fatto Quotidiano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Este o eroare care a fost făcută de Primăria din Cosenza în 1982 și de care nu și-a dat seama nimeni.

Copiilor le-am povestit despre această poveste absurdă, dar la vârsta mea a trebuit să le explic că tatăl lor nu este căsătorit cu un britanic.”

Pe lângă faptul că la acea vreme căsătoriile între persoane de același gen nu erau legale în Italia, Giovanni precizează că nu l-a întâlnit niciodată pe McIntyre și nici măcar nu auzise de el până la acest incident.

„Din nume, pare să fie un cetățean scoțian, dar nu am găsit alte informații despre el, nici codul fiscal, nici data nașterii”, a declarat italianul, declarându-se uimit că timp de 42 de ani nu a descoperit nimeni eroarea.

@rotalianul