Un italian care zbura spre România a primit interdicție de a mai călători cu avioanele companiei Ryanair

Un om de afaceri italian în vârstă de 59 de ani a fost adăugat pe lista neagră a companiei aeriene Ryanair și interzis să călătorească cu aceasta în urma unui incident petrecut pe un zbor spre Timișoara, informează Corriere della Sera.

S-a întâmplat marți, 21 martie, la bordul zborului FR3412 care a decolat la ora 11:20 de pe aeroportul Orio al Serio din Bergamo. Carlo Chiaravalloti, antreprenor din Buccinasco, proprietar a două firme de construcții (New Construction Srl din Milano și cea omonimă din Timișoara), se află de miercuri pe lista neagră a companiei aeriene irlandeze.

În timpul aterizării la Timișoara, pasagerul italian a cerut să folosească toaleta, în ciuda interdicției de a se ridica în timpul zborului, motivând cererea prin faptul că suferă de hipertensiune și ia diuretice.

„Sufăr de hipertensiune arterială și iau diuretice. Pentru asta rezerv în avion mereu același scaun, 1A sau 1C, cel mai apropiat de toaletă, precum și serviciul prioritar. Marți, în timpul zborului, am ațipit. M-a trezit anunțul aterizării și interzicerea de a mă ridica de pe scaun.  Totuși, tocmai în acel moment, am simțit efectul diureticului și nevoia de a folosi toaleta.”

Asistentul de zbor i-a ordonat să se așeze, dar omul de afaceri italian a continuat să insiste, insultând-o pe asistentă, care în cele din urmă i-a permis să meargă la toaletă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Legislația aeronautică în acest sens este extrem de riguroasă. Când există ordin de la comandant de a nu se mai ridica și de a ține centurile de siguranță legate, toți pasagerii sunt obligați să respecte instrucțiunile, din motive de siguranță. Companiile în sine riscă amenzi mari dacă aceste reguli nu sunt respectate.

La sosirea la Timișoara, polițiștii români de frontieră au urcat la bord și i-au cerut pasagerului respectiv să explice ce s-a întâmplat și de ce nu a respectat regulile în cazul procedurii de aterizare a avionului.

Bărbatul a fost ulterior eliberat, dar a doua zi compania aeriană Ryanair i-a comunicat că îi va fi interzis să zboare din nou cu avioanele sale din cauza comportamentului său deranjant.

photo_2023-03-31_10-16-24

Omul de afaceri a pierdut o întâlnire importantă din cauza situației și intenționează să depună o plângere și să ceară o despăgubire.

„După șapte ani de când călătoresc cu ei, mi-au interzis zborurile Ryanair pentru că am cerut să folosesc toaleta din motive de sănătate. Și m-au împiedicat să mă întorc în Italia, din România, cu un bilet deja plătit, făcându-mă să ratez și o programare pentru a semna o comandă importantă”, a declarat bărbatul italian.

De asemenea, antreprenorul italian își cere scuze pentru că a jignit însoțitorul de zbor: „Am greșit insultând stewardul. Nu sunt o persoană vulgară. Am călătorit de sute de ori cu ei și nu am avut niciodată un comportament scandalos. Ceream doar puțin bun simț, era în joc demnitatea mea”.

Ryanair a declarat că siguranța pasagerilor și a echipajului este prioritatea lor principală și că nu tolerează comportamente potențial periculoase la bordul aeronavelor lor sau în fața echipajului lor.