Un italian crezut mort de soție și copii după ce a anunțat că se sinucide, trăia viu și nevătămat în Grecia

Telespectatorii emisiunii „Chi l’ha visto?” de la postul italian Rai 3 au fost martorii unui moment intens și plin de emoție. Un mister care a durat un deceniu a fost rezolvat în direct, când a fost dezvăluit faptul că Adamo Guerra, un italian crezut mort de către familie, trăiește de fapt în orașul Patrasso din Grecia.

Adamo Guerra, născut în 1967 la Imola, a fost căsătorit timp de 15 ani cu Raffaella Borghi. Cuplul are împreună două fiice.

Totul părea normal, până în iulie 2013, când Adamo a lăsat în urmă trei scrisori și a dispărut fără urmă. În scrisori bărbatul anunța cu tristețe că a decis să-și pună capăt zilelor, exprimându-și regretul că nu a reușit să își îndeplinească datoriile față de familia sa.

În cea adresată părinților săi el a scris:

„Dragă mamă și tată, nu am multe cuvinte de spus, dar din păcate lucrurile nu au mers bine. Și acum a venit momentul să pun capăt la tot. Voi încerca să fac corect măcar acest ultim pas, pentru a vă scuti de durerea unei înmormântări. Vă rog doar un lucru, cel mai important: ajutați-o pe Raffaella și pe fete. Eu nu am reușit să le susțin până la capăt. Urmează câțiva ani dificili pentru ele.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din acel moment, după un weekend petrecut cu fiicele sale adolescente, în vârstă de 12 și 16 ani, la un turneu de patinaj artistic, bărbatul a dispărut fără urmă, determinându-i pe apropiații săi să creadă că și-a dus la îndeplinire intenția.

Pe lângă scrisoarea adresată părinților, Adamo a mai lăsat un mesaj fostei sale soții, Raffaella Borghi și unui coleg de muncă.

Fiecare dintre acestea era un testament al dezolării sale, dar în scrisoarea către coleg au apărut indicii privind motivele gestului său. El menționa că a trebuit „să scoată banii din conturi pentru a închide o datorie care punea în pericol familia sa”.

Un detaliu notabil a fost menționat de fosta soție, Raffaella, într-o intervenție televizată, chiar dacă femeia se temea că Adamo ar fi putut sări în mare de pe un feribot sau că a intrat în cercuri dubioase, a avut mereu un presentiment. „Un tată nu poate pur și simplu să spună ‘plec‘”, a declarat ea.

Raffaella a avut de înfruntat atât dispariția traumatică a fostului soț, cât și gestionarea durerii fiicelor sale. A trecut prin fiecare etapă a doliului și a acceptat în cele din urmă posibilitatea sinuciderii lui Adamo. Cu toate acestea, un instinct interior îi spunea să nu renunțe complet la speranță.

Revelația a venit atunci când Raffaella a decis să divorțeze oficial. Avocatul său a descoperit că Adamo solicitase în februarie 2022 să fie înregistrat în listele Aire (Asociația italienilor rezidenți în străinătate) și că se afla în Patrasso. Astfel, cu ajutorul asociației Penelope și al emisiunii „Chi l’ha visto?”, s-a confirmat faptul că Adamo nu s-a sinucis, ci este viu și nevătămat în Patrasso.

La reîntâlnirea cu Adamo, jurnalistul de la Chi l’ha Visto i-a spus: „Credeam că ești mort.” Adamo a răspuns evaziv: „Plecați, închideți camerele și plecați! Să presupunem că nu m-ați găsit niciodată și totul se termină aici.”

În fața acestui refuz din partea bărbatului de a accepta responsabilitatea, soția lui a concluzionat: „Ăsta nu e om. Nu este un tată!”

Povestea lui Adamo și a familiei sale va continua acum în instanță, în timp ce toți cei implicați încearcă să înțeleagă și să se confrunte cu complexitatea trădării și a minciunii sale.