Un italian preferă să meargă la închisoare în loc să muncească: „Mai bine în celulă!”

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, originar din Besana Brianza, regiunea Lombardia, a fost arestat de carabinieri după ce a cerut să se întoarcă la închisoare, deși fusese plasat sub supravegherea serviciile sociale.

El fusese condamnat în urma unui accident rutier petrecut în luna mai 2019 pe șoseaua Valassina, informează Milano Today.

Accidentul a dus la moartea lui Chetra Sponsiello, în vârstă de 22 de ani, care a fost lovit de mașina condusă de bărbatul de 38 de ani, după ce coborâse din vehiculul său în urma unei coliziuni.

Italianul, eliberat condiționat pe 21 noiembrie 2022, după ce fusese condamnat pentru omor din culpă, era sub supravegherea forțelor de ordine și i se oferise un loc de muncă într-o comunitate.

Locul de muncă unde își desfășura activitatea nu a fost însă pe placul său: „Nu ne lasă nici să respirăm, mai bine în celulă decât atâta muncă!”, le-ar fi spus el carabinierilor și le-a cerut să-l ducă înapoi în închisoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul, care mai are antecedente penale pentru infracțiuni împotriva persoanei, proprietății și pentru evaziune și rezistență la un funcționar public, a fost astfel dus înapoi în închisoarea din Monza, unde își va ispăși restul pedepsei.