Un italian s-a cățărat pe balcoanele unui bloc din România strigând: „Ajutor! Nu mă omorâți”

Un eveniment neobișnuit a tulburat liniștea locuitorilor de pe Calea Dorobanților din Cluj-Napoca, unde un cetățean italian s-a aventurat într-o încercare periculoasă, trecând de pe un balcon pe altul la etajul trei al unui bloc de locuinte, așa cum se poate vedea într-un video înregistrat de martorii la eveniment.

În timp ce bărbatul se cățăra și se deplasa de pe un balcon pe altul, continua să strige „Aiuto!” (Ajutor!).

Incidentul s-a desfășurat sub ochii îngrijorați ai vecinilor, care l-au observat pe bărbatul care manifesta un comportament confuz și agitat, relatează Știri de Cluj.

De remarcat este faptul că italianul nu era rezident al imobilului

El a intrat în bloc și a sunat la mai multe uși, până când o femeie care avea grijă de o bătrână i-a deschis.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a intrat peste ea în apartament și a mers în camera unde se afla pensionara imonilizată la pat.

„S-a așezat lângă ea, în pat – a povestit îngrijitoarea – și a strâns-o de mână. Ea l-a mușcat de mână și atunci o lăsat-o pe doamna.”

Bărbatul s-a îndreptat apoi spre geam, l-a deschis și a ieșit pe pervaz, de pe care a sărit în balcon, trecând apoi pe pervazul mai multor apartamente.

1200-2024030611347 (1)

Acțiunile sale periculoase au stârnit preocuparea oamenilor care l-au văzut, aceștia încercând să-l convingă să revină pe balcon pentru a preveni un accident grav:

„Du-te înăuntru!”, i-a stigat o voce de femeie de la balcoanele vecine. „Nu, că mă omorâți!”, a răspuns italianul agitat.

Martorii au relatat cum individul striga disperat după ajutor, mergând în mod periculos pe marginea balcoanelor și cerând în mod explicit intervenția forțelor de ordine din Italia.

„Asta nu-i poliția italiană”, a strigat bărbatul când i-a văzut sosind pe polițiștii români, ca apoi să poată fi auzit când îi implora „Non mi ammazzate” (Nu mă omorâți!).

Polițiștii au intervenit prompt și au reușit să-l calmeze pe italian, îndemnându-l să renunțe la comportamentul său riscant, apoi au luat decizia de a-l transporta la Clinica de Psihiatrie din Cluj-Napoca pentru o evaluare amănunțită și tratament adecvat.

Informațiile preliminare sugerează că bărbatul ar fi putut fi sub influența substanțelor interzise în momentul incidentului, fapt ce ar explica comportamentul său neobișnuit.