Un italian și-a ucis soția și doi copii de 5 și 16 ani: „Aveau pe diavolul în ei”

Giovanni Barreca, un zidar italian în vârstă de 54 anni, domiciliat în Altavilla Milicia, lângă Palermo, a provocat un val de șoc și groază în comunitatea locală după ce și-a ucis soția și doi dintre copiii săi, Kevin, de 16 ani, și Emanuel, de 5 ani, într-un act de violență inimaginabilă.

Incidentul s-a petrecut în noaptea dintre sâmbătă și duminică, 11 februarie, în casa familiei Barreca, relatează La Repubblica.

Bărbatul, mânat de convingerea că familia sa era posedată de demoni și că trebuie să-i „elibereze”, și-a strangulat doi dintre cei trei copii ai săi. El și-ar fi ucis și soția, pe Antonella Salamone, dar cadavrul acesteia nu a fost găsit.

700-20240211102341 (3)
Giovanni Barreca, împreună cu soția, Antonella Salamone. Sursa foto: La Repubblica

Trupurile celor doi copii decedați au fost găsite în interiorul locuinței, alături de instrumentul folosit pentru a comite oribila faptă.

Lângă fiul cel mai mare era și lanțul folosit pentru a-l ucide și, conform zvonurilor, și pentru a-l mutila.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Singura care a supraviețuit furiei bărbatului a fost fiica de 17 ani, cruțată de tată din motive încă neclare și găsită în stare de șoc de personalul medical de urgență de la 118.

Acum, trebuie să se determine dacă fata era în mod comprensibil în stare de șoc sau dacă a fost sedată de tatăl său înainte ca masacrul să aibă loc.

Barreca a sunat la carabinieri în jurul orei 3 dimineața, confessând fapta și susținând că a acționat sub impulsul unei misiuni divine de a eradica prezența diabolică din familia sa

A fost localizat și reținut în Casteldaccia, aproape de locul faptei, și dus la sediul poliției pentru interogatoriu.

În timpul investigațiilor inițiale, Barreca a recunoscut uciderea soției, însă corpul acesteia nu a fost găsit în locuință.

Nu este în casă, nu este în grădină unde au fost găsite resturi carbonizate, care s-au dovedit a fi de animale. Și ele victime ale convingerilor delirante ale bărbatului că demonii au intrat în casa și familia sa.

În căutarea cadavrului Antonellei Salamone, au fost mobilizați carabinieri, experții de la RIS din Messina și un medic legist.

În timp ce zona înconjurătoare este percheziționată, există suspiciuni că Barreca nu ar fi acționat singur, ci ar fi fost ajutat de două persoane să ascundă trupul neînsuflețit al soției sale.

Giovanni Barreca era cunoscut în comunitate ca un fanatic religios, obsedat de ideea luptei împotriva diavolului, pe care pretindea că îl vede peste tot.

Această convingere extremă a fost exprimată și pe profilurile sale de social media, care erau inactive sau private de cel puțin cinci ani, la fel ca și profilurile soției sale.

Autoritățile, coordonate de procuratura din Termini Imerese, continuă interogatoriul lui Barreca, încercând să afle locația exactă a corpului soției sale.

În acest timp, fiica supraviețuitoare este considerată un martor cheie în reconstituirea evenimentelor tragice și a fost plasată într-un loc sigur.