Un nou cutremur în Italia, în miez de noapte. Localnicii: „A devenit un coșmar, nu mai reușim să dormim!”

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade a avut loc în această noapte de luni spre marți, 18 iunie 2024, în zona Campi Flegrei, cu epicentrul în mare, în apropierea litoralului din localitatea Pozzuoli, provincia Napoli (Campania).

Cutremurul s-a produs la ora 03:58, relatează ziarul Il Mattino, la o adâncime de 2,9 kilometri, și a trezit populația din somn.

Ieri seară, la ora 21:30, un alt cutremur, cu magnitudinea 1,8, a avut loc la o adâncime de 3,4 kilometri, cu epicentrul în golful din fața litoralului din localitatea Bacoli.

Cutremurul din această dimineață a fost resimțit de locuitorii din întreaga zonă. Aceștia au raportat că au auzit mai întâi un zgomot puternic, urmat de o mișcare ondulatorie care a făcut să se clatine candelabrele și să tremure geamurile.

Seismul a fost perceput și în localitățile Licola, Monterusciello, Cuma, precum și în unele cartiere din Napoli, cum ar fi Pianura, Bagnoli și Fuorigrotta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Localnicii au declarat că pe parcursul zilei de ieri au simțit un miros puternic de sulf în zona dintre Pozzuoli și Bacoli.

„A devenit un coșmar, nu mai reușim să dormim și, apoi, aceste cutremure au loc întotdeauna noaptea.

La mine acasă, la Licola, nu am simțit niciodată un cutremur atât de puternic. Cel de azi noapte a fost lung și intens”, au declarat unii rezidenți pe rețelele sociale.

Noaptea trecută, seismografele au înregistrat un mic șir de șapte cutremure ușoare, cu epicentrul între Solfatara și zona Pisciarelli.

De la începutul anului, în zona Campi Flegrei au fost înregistrate 4.274 de cutremure, majoritatea de magnitudine foarte mică, potrivit datelor furnizate de sala INGV din Napoli.

Ridicarea bradisismului înregistrată din noiembrie 2005 până astăzi este de 127,5 centimetri în zona de ridicare maximă a Rione Terra, dintre care 9 centimetri de la începutul acestui an.

Deformările verticale ale fundului marin în zonă, înregistrate de sistemul Medusa de la începutul anului trecut, sunt de aproximativ 20 de centimetri.