Un om de afaceri italian caută cu disperare angajați. Salariile ajung la 2.200 de euro lunar

În orașul Monopoli, situat în inima regiunii Puglia, se află „Plastic Puglia”, o companie de prestigiu mondial în domeniul irigațiilor prin picurare. Fondatorul companiei, Vitantonio Colucci, se confruntă cu o provocare neașteptată: lipsa acută de mână de lucru, în ciuda ofertelor salariale generoase.

Compania caută fără succes șoferi, mecanici, electricieni, tâmplari și muncitori necalificați pentru operațiuni de încărcare, relatează Corriere della Sera.

Vitantonio Colucci, italian de viță nobilă, cunoscut cu titlul de baron, a declarat:

„Nu înțeleg exact motivele acestei situații, dar clar ceva nu funcționează. Pe de o parte sunt antreprenorii care oferă locuri de muncă, pe de altă parte cei care le caută, dar nu se întâlnesc unii cu alții.”

El critică sistemul educațional, susținând că nu pregătește adecvat tinerii pentru piața muncii și subliniază necesitatea unei colaborări mai strânse între școli și companii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Plastic Puglia”, o afacere solidă, oferă contracte de muncă conforme cu legislația națională. Un șofer, de exemplu, poate câștiga între 1.600 și 1.700 de euro lunar, cu posibilitatea de a ajunge la 2.200 de euro cu ore suplimentare sau deplasări. Condițiile sunt similare pentru alte roluri profesionale solicitate.

„Ultima dată am angajat 10 tineri, dar avem nevoie de cel puțin încă 10”, a spus antreprenorul italian.

Posturile vizate includ în principal șoferi profesioniști, capabili să transporte mărfuri în toată Italia, cu un accent special pe sudul țării.

Compania „Plastic Puglia”, recunoscută pentru generozitatea sa față de angajați, oferă bonusuri substanțiale, de exemplu un bonus de 6.000 de euro pentru nașterea unui copil și 350 de euro lunar până la împlinirea primului an de viață al acestuia.

Vitantonio Colucci concluzionează cu mândrie: „Angajații noștri sunt fericiți și mulțumiți. Avem oameni care lucrează aici de 40 de ani. Suntem ca o mare familie.”

Această situație reflectă o problemă mai largă în piața muncii și subliniază nevoia unei abordări mai strategice și colaborative între sectorul educațional și cel industrial. Informații de contact pentru compania „Plastic Puglia” găsiți aici: plasticpuglia.it/it/contatti/.