Un preot român din Italia a transformat o clădire abandonată într-un centru educațional românesc

Comunitatea din San Quirico, situată pe colinele din Pescia, se pregătește de sărbătoare cu ocazia inaugurării noului centru educațional românesc, un proiect îndelung așteptat și visul devenit realitate al preotului român Matei Tulan, de la Parohia ortodoxă română din Montecatini Terme (Toscana).

După luni de renovări, centrul educațional, o fostă clădire abandonată, se deschide sâmbătă, oferind un spațiu de învățare și de socializare nu doar pentru copii și tineri, ci și pentru familiile lor.

„Este o școală pentru toți, ortodocși și catolici”, a menționat preotul român conform Report Pistoia.

Cu ocazia inaugurării, vor avea loc două evenimente. Pe pagina Bisericii ortodoxe române din Montecatini Terme se poate citi următorul anunț:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Vă invităm cu drag să luați parte la două evenimente deosebite ale parohiei noastre!

  • Primul eveniment:
    – Inaugurarea școlii românești din localitatea San Quirico Pescia, via Traversa delle Fonti nr. 3, San Quirico Pescia(PT), sâmbătă 11 noiembrie 2023, ora 12:30.
    – După eveniment, va fi organizat un prânz oferit din partea credincioșilor parohiei noastre!
  • Al doilea eveniment:
    – Binecuvântarea Catapetesmei Bisericii din Montecatini Terme, via Volturno 26, Montecatini Terme, duminică 12 noiembrie 2023, ora 09:00.
    – După eveniment, va fi organizat un prânz oferit din partea credincioșilor parohiei noastre!”

Comunitatea română, bine integrată în aceasă zonă de ani de zile, demonstrează importanța acestei inițiative, susținută în mare parte de contribuții venite direct din România.

„Statul român a crezut în proiectul nostru și a investit în această clădire”, a declarat preotul Matei Tulan.

Mulțumiri speciale merg către voluntarii români și italieni care au ajutat la renovare, transformând școala într-un centru de vară și un loc pentru activități în mijlocul naturii, celebrări religioase sau evenimente festive.

Preotul Matei Tulan și-a exprimat recunoștința față de „geometra” Leonardo Grilli, expert în construcții, din Montecatini Terme, al cărui profesionalism a fost esențial în renovarea școlii, precum și față de cei 25 de preoți ortodocși din Toscana care vor participa la inaugurare.

Preotul Matei Tulan a subliniat că această inițiativă este o oportunitate pentru comunitate de a se reuni în pace și unitate în aceste timpuri dificile, marcând de asemenea finalizarea renovării aproape complete a Bisericii din Montecatini, realizată cu ajutorul voluntarilor și donațiilor din România și Italia.