Un român a muncit 15 ani în străinătate, dar a pierdut bunul cel mai de preț: familia

Despărțirea familiilor atunci când unul dintre soți decide să muncească în străinătate este un fenomen care a luat amploarea în ultimii ani.

Greșeala pe care mulți români au făcut-o este că unul dintre soți petrece prea mult timp departe de familie și atunci intervine despărțirea, care poate fi atribuită unei varietăți de factori: distanța fizică și emoțională, lipsa de sprijin, tensiuni financiare, probleme de comunicare, neglijarea nevoilor emoționale etc.

Cel care rămâne acasă poate simți o presiune suplimentară de a se ocupa de toate responsabilitățile casnice și de creșterea copiilor. Această sarcină poate fi copleșitoare, mai ales dacă nu există un sistem de sprijin solid.

În același timp, adaptarea la o nouă cultură poate fi o provocare pentru cel care lucrează în străinătate, iar acest lucru poate duce la schimbări în comportament și atitudini, care pot fi greu de înțeles sau acceptat de partenerul rămas acasă.

Prezentăm mai jos povestea lui Eugen, un bărbat român care a muncit timp de 15 ani în Grecia și care a avut parte de un șoc profund la întoarcerea în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A descoperit casa complet goală – soția sa a plecat cu copiii, banii și bijuteriile din aur pe care le aveau, lăsându-l pe bărbat „cu ochii-n soare”, după cum el singur s-a exprimat.

Deși s-a dedicat timp de 15 ani muncii în străinătate pentru a-și întreține familia, Eugen nu poate înțelege motivele pentru care soția sa a decis să plece cu copiii.

Bărbatul este de părere că familia lui nu ducea lipsă de nimic, iar plecarea acesteia l-a lăsat fără bani și cel mai important, fără familie.

Într-o intervenție exclusivă la Acces Direct, Eugen a declarat că a fost căsătorit cu soția sa timp de 20 de ani, din care 15 ani a petrecut în Grecia muncind pentru a trimite bani acasă.

Eugen este convins că soția lui și-a găsit pe altcineva în timpul absenței sale.

„Am 41 de ani. Am două fete, de 10 și 7 ani. Am ajuns la concluzia că i-am oferit orice acestei femei cu care am stat 20 de ani în casă. Nu am crezut niciodată că se va întâmpla așa ceva. Cred că a întâlnit un alt bărbat, femeia are nevoie. Casa mea e foarte frumoasă, dar e goală fără fetele mele”, a mărturisit Eugen.

 

Această poveste de viață evidențiază dificultățile emoționale și relaționale pe care le poate genera plecarea la muncă în străinătate, cu implicații majore asupra dinamicii familiale.

Fiecare familie este însă unică și fiecare situație de muncă în străinătate implică propriile provocări. Cu o comunicare eficientă, sprijin reciproc și o planificare atentă, multe familii reușesc să navigheze cu succes prin aceste provocări.