Un român crezut mort, trăia în Italia. Familia din țară îi făcea slujbe de pomenire

Un bărbat român, despre care se credea că a murit, a fost recunoscut de fiica sa datorită unei fotografii postate pe rețelele de socializare.

El suferise de pierderea memoriei și se adăpostea de ani de zile în subsolul unui imobil din zona Largo Cannella, cartierul Spinaceto din Roma.

A fost găsit în timpul unei evacuări ordonate de Primăria Municipiul IX, în contextul unui proiect de reabilitare. Lucrătorii au observat că bărbatul era dezorientat și fără memorie. Unul dintre ei a priceput că era de naționalitate română și a început să-i vorbească în limba maternă.

A urmat un eveniment neașteptat: o fotografie a bărbatului postată pe grupurile de socializare de către lucrător a ajuns la fiica sa, care nu-l mai văzuse de ani de zile și îl credea mort. Familia îi făcuse chiar și slujbe de pomenire.

Titti Di Salvo, președintele Municipiului IX, descrie această întâmplare ca fiind „o poveste frumoasă”:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Datorită serviciilor municipale, am reușit să organizăm un apel video cu familia, care l-a recunoscut și l-a salutat pentru prima dată după atâția ani”, a declarat el.

Bărbatul a fost în final dus la „Casa Heidi”, un adăpost pentru persoanele fără domiciliu fix, deschis de Comunitatea Sant’Egidio. Familia este pe drum pentru a veni să-l ia acasă, în România.

Președintele Di Salvo a adăugat: „Această descoperire este rezultatul unui serviciu public eficient, despre care rar se vorbește în termeni pozitivi. Operatorii s-au preocupat de soarta acestui om, care acum și-a regăsit familia.”

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20